Gombakrémleves
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Thomy Repceolaj
- Csiperkegomba 500 g
- Vöröshagyma 2 fej
- Tejszín 20%-os 4 dl
- CHEF® Gomba alaplé koncentrátum 1 dl
- Víz 2 dl
- Kakukkfű
- Só
- Bors
Elkészítés
-
1A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk.
-
2A hagymát finomra vágjuk, és repceolajon megdinszteljük.
-
32-3 fej gombát apró kockára darabolunk, és egy serpenyőben kevés repceolajon meggrillezük, majd félre tesszük - ez lesz a levesbetét.
-
4A többi gombát szintén felvágjuk tetszőleges nagyságúra, és a piruló hagymához adjuk.
-
5Mikor kellően megpirultak, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd kakukkfűvel és borssal fűszerezzük.
-
6A megmaradt vízben elkeverjük a CHEF alaplé koncentrátumot
-
7A levest 30 percig főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk.
-
8Visszatesszük a tűzre, és felöntjük a gombás alaplével.
-
9Összeforraljuk a tejszínnel, és tálalhatjuk is.