Gombakrémleves

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Thomy Repceolaj
  • Csiperkegomba 500 g
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Tejszín 20%-os 4 dl
  • CHEF® Gomba alaplé koncentrátum 1 dl
  • Víz 2 dl
  • Kakukkfű
  • Bors
Elkészítés
  • 1
    A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk.
  • 2
    A hagymát finomra vágjuk, és repceolajon megdinszteljük.
  • 3
    2-3 fej gombát apró kockára darabolunk, és egy serpenyőben kevés repceolajon meggrillezük, majd félre tesszük - ez lesz a levesbetét.
  • 4
    A többi gombát szintén felvágjuk tetszőleges nagyságúra, és a piruló hagymához adjuk.
  • 5
    Mikor kellően megpirultak, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd kakukkfűvel és borssal fűszerezzük.
  • 6
    A megmaradt vízben elkeverjük a CHEF alaplé koncentrátumot
  • 7
    A levest 30 percig főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk.
  • 8
    Visszatesszük a tűzre, és felöntjük a gombás alaplével.
  • 9
    Összeforraljuk a tejszínnel, és tálalhatjuk is.