Ruccolás lasagne

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Thomy Repceolaj 5 cl
  • Lasagne tészta
  • Vöröshagyma 25 dkg
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Reszelt répa 10 dkg
  • Sertés- és marha darálthús vegyesen 1 kg
  • CHEF® Marha alaplé koncentrátum 8 cl
  • MAGGI Natúr Paradicsomragu 70 dkg
  • Vaj 10 dkg
  • Liszt 2 ek
  • Tej 1 l
  • Rukkola 10 dkg
  • Parmezán 25 dkg
  • Mozzarella 20 dkg
  • Zsemlemorzsa 15 dkh
  • bors
  • szerecsendió
Elkészítés
  • 1
    A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk, a Thomy olajon pirítani kezdjük.
  • 2
    Amikor üveges a hagyma, hozzáadjuk a répát és a darált húst.
  • 3
    5-10 perc párolás után mehet bele a MAGGI Paradicsomragu és a CHEF Marha alaplé koncentrátum, 30 percig főzzük.
  • 4
    Ameddig a ragu fő, elkészítjük a besamel mártást. Megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük benne a lisztet, ezt habzásig hevítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és 3-5 percig forraljuk.
  • 5
    Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük.
  • 6
    Amikor minden elkészült, kivajazott hőálló tálban rétegezni kezdjük a lasagne-t.
  • 7
    Besamel mártással kerül az aljára, utána egy réteg lasagne tészta, majd a paradicsom ragu, egy sor ruccola, megint besamel, és így tovább.
  • 8
    Ügyelni kell arra, hogy a tetején mindig a besamel legyen az utolsó!
  • 9
    A tetejére parmezánt reszelünk, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ropogósabb legyen. 180C˚-fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.