Ruccolás lasagne
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Thomy Repceolaj 5 cl
- Lasagne tészta
- Vöröshagyma 25 dkg
- Fokhagyma 2 gerezd
- Reszelt répa 10 dkg
- Sertés- és marha darálthús vegyesen 1 kg
- CHEF® Marha alaplé koncentrátum 8 cl
- MAGGI Natúr Paradicsomragu 70 dkg
- Vaj 10 dkg
- Liszt 2 ek
- Tej 1 l
- Rukkola 10 dkg
- Parmezán 25 dkg
- Mozzarella 20 dkg
- Zsemlemorzsa 15 dkh
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés
-
1A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk, a Thomy olajon pirítani kezdjük.
-
2Amikor üveges a hagyma, hozzáadjuk a répát és a darált húst.
-
35-10 perc párolás után mehet bele a MAGGI Paradicsomragu és a CHEF Marha alaplé koncentrátum, 30 percig főzzük.
-
4Ameddig a ragu fő, elkészítjük a besamel mártást. Megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük benne a lisztet, ezt habzásig hevítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és 3-5 percig forraljuk.
-
5Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük.
-
6Amikor minden elkészült, kivajazott hőálló tálban rétegezni kezdjük a lasagne-t.
-
7Besamel mártással kerül az aljára, utána egy réteg lasagne tészta, majd a paradicsom ragu, egy sor ruccola, megint besamel, és így tovább.
-
8Ügyelni kell arra, hogy a tetején mindig a besamel legyen az utolsó!
-
9A tetejére parmezánt reszelünk, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ropogósabb legyen. 180C˚-fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.