Palócleves
.
Hozzávalók
- zöldbab 700 g
- burgonya 500 g
- sovány sertéshús 400 g
- tejföl, 12%-os 300 g
- vöröshagyma 100 g
- búzaliszt 100 g
- napraforgóolaj 50 g
- MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alap 10 g
- petrezselyemzöld 10 g
- fokhagyma 8 g
- feketebors 1 g
- jódozott só 1 g
- édeskömény mag 0,3 g
- babérlevél 0,1 g
Elkészítés
-
1Az olajat felforrósítjuk, beletesszük az apró kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
-
2Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük a szükséges vízmennyiséggel, és lefedve félpuhára főzzük.
-
3Ahogy a víz felforr, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alapot is. Hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, majd fedő alatt puhára főzzük.
-
4A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és alaposan összeforraljuk.