Palócleves

  • Márka
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • zöldbab 700 g
  • burgonya 500 g
  • sovány sertéshús 400 g
  • tejföl, 12%-os 300 g
  • vöröshagyma 100 g
  • búzaliszt 100 g
  • napraforgóolaj 50 g
  • MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alap 10 g
  • petrezselyemzöld 10 g
  • fokhagyma 8 g
  • feketebors 1 g
  • jódozott só 1 g
  • édeskömény mag 0,3 g
  • babérlevél 0,1 g
Elkészítés
  • 1
    Az olajat felforrósítjuk, beletesszük az apró kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
  • 2
    Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük a szükséges vízmennyiséggel, és lefedve félpuhára főzzük.
  • 3
    Ahogy a víz felforr, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Gulyásleves alapot is. Hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, majd fedő alatt puhára főzzük.
  • 4
    A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és alaposan összeforraljuk.