Olasz Pizza
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
Tésztához:
- Liszt („00”) 1,5 kg
- Víz 9,25 dl
- Élesztő 25 g
- Olívaolaj 1,5 ek
- Só 1 ek
Feltét:
- MAGGI Natúr paradicsom alapú ragu 1,5 kg
- Mozzarella 1 kg
- fokhagyma
- só
- Koktélparadicsom, friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
-
1Akkor a legjobb, ha a tésztát egy lezárható fedelű edényben hűtőben kelesztjük 2-3 napig, de ha nincs ennyi időnk, akkor 6 órát kelesszük langyos helyen.
-
2Először meglangyosítjuk a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, pihentetjük 5 percig .
-
3A lisztet, és a sót összekeverjük, majd az olajat és az élesztőt is hozzáadjuk.
-
4Jól összedolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk. A MAGGI paradicsom konzervet egy csipet sóval, és 1 gerezd fokhagymával összekeverem, nem kell bele semmi más mert kiváló minőségű spanyol paradicsomből készült, úgyhogy nem szeretnénk elvinni az ízét más irányba.
-
5A megkelt pizza tésztát kb. 30 dkg os gombócokra osztjuk, és kinyújtjuk a kívánt vastagságúra (kb. 5mm az ajánlott vastagság, így lesz ropogós).
-
6A megkelt pizza tésztát kb. 30 dkg os gombócokra osztjuk, és kinyújtjuk a kívánt vastagságúra (kb. 5mm az ajánlott vastagság, így lesz ropogós).
-
7Megkenjük a paradicsom mártásunkkal, és ráhelyezzük a mozzarella szeleteket.
-
8A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk, minél magasabb annál jobb.
-
9Ha kemencében sütjük akkor kb. 340-360C˚ az optimális.
-
10Kb 8-10 perc alatt készre sül, miután kivettük friss paradicsommal, és bazsalikommal díszítjük.