Olasz Pizza

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
Tésztához:
  • Liszt („00”) 1,5 kg
  • Víz 9,25 dl
  • Élesztő 25 g
  • Olívaolaj 1,5 ek
  • Só 1 ek
Feltét:
  • MAGGI Natúr paradicsom alapú ragu 1,5 kg
  • Mozzarella 1 kg
  • fokhagyma
  • Koktélparadicsom, friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
  • 1
    Akkor a legjobb, ha a tésztát egy lezárható fedelű edényben hűtőben kelesztjük 2-3 napig, de ha nincs ennyi időnk, akkor 6 órát kelesszük langyos helyen.
  • 2
    Először meglangyosítjuk a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, pihentetjük 5 percig .
  • 3
    A lisztet, és a sót összekeverjük, majd az olajat és az élesztőt is hozzáadjuk.
  • 4
    Jól összedolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk. A MAGGI paradicsom konzervet egy csipet sóval, és 1 gerezd fokhagymával összekeverem, nem kell bele semmi más mert kiváló minőségű spanyol paradicsomből készült, úgyhogy nem szeretnénk elvinni az ízét más irányba.
  • 5
    A megkelt pizza tésztát kb. 30 dkg os gombócokra osztjuk, és kinyújtjuk a kívánt vastagságúra (kb. 5mm az ajánlott vastagság, így lesz ropogós).
  • 6
    A megkelt pizza tésztát kb. 30 dkg os gombócokra osztjuk, és kinyújtjuk a kívánt vastagságúra (kb. 5mm az ajánlott vastagság, így lesz ropogós).
  • 7
    Megkenjük a paradicsom mártásunkkal, és ráhelyezzük a mozzarella szeleteket.
  • 8
    A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk, minél magasabb annál jobb.
  • 9
    Ha kemencében sütjük akkor kb. 340-360C˚ az optimális.
  • 10
    Kb 8-10 perc alatt készre sül, miután kivettük friss paradicsommal, és bazsalikommal díszítjük.