Temesvári csirketokány gombás galuskával
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Vöröshagyma 3 fej
- Fokhagyma 2 gerezd
- CHEF® zöldséges alaplé koncentrátum 2 ek
- CHEF ® csirkés alaplé koncentrátum 2 ek
- Füstölt bacon szalonna 100 g
- Csirkemell 1 kg
- Sárga hüvelyű zöldbab 500 g
- Tejföl 1 dl
- Liszt 2 ek
- MAGGI Ízvarázs 1 csipet
Galuskához
- Tojás 4
- Liszt 1 kg
- Víz 6 dl
- CHEF ® gombás alaplé koncentrátum 4 ek
Elkészítés
-
1Lassú tűzön kiolvasztjuk a bacon szalonna zsírját, beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és vele együtt tovább pirítjuk.
-
2A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felengedjük egy pici vízzel. Amikor elforrt a víz, mindig pótoljuk, amíg a hagyma és a fokhagyma teljesen szét nem fő.
-
3Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és a CHEF koncentrátumokat, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szép sűrű szaft képződött, készítünk egy tejfölös habarást, és besűrűsítjük.
-
4Mindeközben elkészítjük a galuska tésztáját, és elkeverjük benne a Gombás alaplevet, majd bő vízben készre főzzük.
-
5Tálaláskor pirított gombával díszítjük.