Temesvári csirketokány gombás galuskával

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Vöröshagyma 3 fej
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • CHEF® zöldséges alaplé koncentrátum 2 ek
  • CHEF ® csirkés alaplé koncentrátum 2 ek
  • Füstölt bacon szalonna 100 g
  • Csirkemell 1 kg
  • Sárga hüvelyű zöldbab 500 g
  • Tejföl 1 dl
  • Liszt 2 ek
  • MAGGI Ízvarázs 1 csipet
Galuskához
  • Tojás 4
  • Liszt 1 kg
  • Víz 6 dl
  • CHEF ® gombás alaplé koncentrátum 4 ek
Elkészítés
  • 1
    Lassú tűzön kiolvasztjuk a bacon szalonna zsírját, beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és vele együtt tovább pirítjuk.
  • 2
    A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felengedjük egy pici vízzel. Amikor elforrt a víz, mindig pótoljuk, amíg a hagyma és a fokhagyma teljesen szét nem fő.
  • 3
    Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és a CHEF koncentrátumokat, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szép sűrű szaft képződött, készítünk egy tejfölös habarást, és besűrűsítjük.
  • 4
    Mindeközben elkészítjük a galuska tésztáját, és elkeverjük benne a Gombás alaplevet, majd bő vízben készre főzzük.
  • 5
    Tálaláskor pirított gombával díszítjük.