Zöldborsókrémleves

  • Márka
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • zöldborsó 700 g
  • tejföl, 12%-os 300 g
  • vöröshagyma 100 g
  • búzaliszt 80 g
  • MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
  • napraforgóolaj 30 g
  • petrezselyemzöld 10 g
  • MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 5 g
  • fokhagyma 3 g
  • jódozott só 1 g
  • feketebors 0,9 g
Elkészítés
  • 1
    A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a pürésített fokhagymát.
  • 2
    Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, együtt pároljuk, majd meghintjük liszttel és felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, a sót, borsot. (Az ételízesítő mellett a só elhagyható, így alacsonyabb nátriumtartalmú ételt kapunk).
  • 3
    Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük, jól összeforraljuk.
  • 4
    Levesbetétnek MAGGI Zöldfűszeres zsemlekockát javaslunk hozzá.
Energia  174 kcal / 727 kJ
Fehérje  7,6 g
Zsír  7 g
Szénhidrát  19,7 g
Hozzáadott cukor  0,3 g
Ásványianyagok  
Nátrium  403,1 mg
Számított só  1007 mg
Zsírsavak  
Telített zsírsavak  2,3 g