Zöldborsókrémleves
.
Hozzávalók
- zöldborsó 700 g
- tejföl, 12%-os 300 g
- vöröshagyma 100 g
- búzaliszt 80 g
- MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
- napraforgóolaj 30 g
- petrezselyemzöld 10 g
- MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 5 g
- fokhagyma 3 g
- jódozott só 1 g
- feketebors 0,9 g
Elkészítés
-
1A vöröshagymát apró kockákra vágva megpirítjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a pürésített fokhagymát.
-
2Az egészet átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, együtt pároljuk, majd meghintjük liszttel és felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, a sót, borsot. (Az ételízesítő mellett a só elhagyható, így alacsonyabb nátriumtartalmú ételt kapunk).
-
3Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük, jól összeforraljuk.
-
4Levesbetétnek MAGGI Zöldfűszeres zsemlekockát javaslunk hozzá.
| Energia | 174 kcal / 727 kJ |
|---|---|
| Fehérje | 7,6 g |
| Zsír | 7 g |
| Szénhidrát | 19,7 g |
| Hozzáadott cukor | 0,3 g |
| Ásványianyagok | |
| Nátrium | 403,1 mg |
| Számított só | 1007 mg |
| Zsírsavak | |
| Telített zsírsavak | 2,3 g |