Indiai Vegán Tikka Masala
Próbálja ki ízletes vegán Tikka Masala receptünket, amelyhez ínycsiklandó, növényi alapú Garden Gourmet® termékeinket használtuk. A Tikka Masalát eredetileg csirkehúsból készítik, de könnyedén elkészíthető fehérjében gazdag vegetáriánus formában is, Garden Gourmet® vegán falatkákból.
Hozzávalók
10 ADAGHOZ
- THOMY Combiflex repceolaj vajaromával 20 ml
- GARDEN GOURMET® Fillet Pieces vegán falatkák 1,2 kg
- vegán vaj alternatíva 25 g
- durvára vágott vöröshagyma 150 g
- cukorborsó 200 g
- előkészített, blansírozott brokkoli 300 g
- Tika Masala paszta 120 g
- nagy kockákra vágott piros paprika 120 g
- MAGGI natúr paradicsomragu 800 g
- mango chutney 20 g
- vegán krém 80 ml
- tejmentes joghurt 150 ml
- apróra vágott korianderlevél 10 g
- rizs 600 g
A fűszeres karfiolhoz
- THOMY Combiflex repceolaj vajaromával 10 ml
- chili por 3 g
- őrölt kömény 3 g
- friss koriander 5 g
- curry por 3 g
- őrölt kurkuma 3 g
- rózsáira szedett, blansírozott karfiol 1 kg
Elkészítés
-
1Egy vastag falú serpenyőben forrósítsa fel az olajat, majd az olajhoz adja hozzá a fűszereket, alacsonyabb lángon 1 percig forralja össze őket.
-
2Adja a fűszeres keverékhez a blansírozott karfiol rózsákat és a fűszeres szószban forgassa meg és dinsztelje meg őket.
-
3Az elkészült karfiolokat friss korianderrel megszórva, melegen tálaljuk.
-
4Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítson fel 4 evőkanál THOMY repceolajat vajaromával, (ehhez ízlés szerint adhat még vegán vaj alternatívát is) a felhevített olajhoz adja hozzá a hagymát, majd 15-20 perc alatt főzze puhára.
-
5Adja a hagymákhoz a Tikka Masala pasztát és a pirospaprikát majd főzze tovább 5 percig.
-
6Adja hozzá a hagymás keverékhez a Maggi Natúr paradicsomragut majd öntse fel vízzel a szószt és 10 percig párolja. 10 perc után adja hozzá a Garden Gourmet Fillet Pieces vegán falatkákat a cukorborsót és a blansírozott brokkolit és további 5 percig párolja őket.
-
7A curry befejezéséhez adja hozzá a mango chutney-t a tejszín helyettesítő vegán krémet és a tejmentes joghurt készítményt. Melegítse fel majd apróra vágott korianderrel és teljes kiörlésű párolt rizzsel tálalja.
Tálalja a vegán Tikka Masalát naan kenyérrel és paradicsomos- hagyma salátával.