Indiai Vegán Tikka Masala

  • Márka

Próbálja ki ízletes vegán Tikka Masala receptünket, amelyhez ínycsiklandó, növényi alapú Garden Gourmet® termékeinket használtuk. A Tikka Masalát eredetileg csirkehúsból készítik, de könnyedén elkészíthető fehérjében gazdag vegetáriánus formában is, Garden Gourmet® vegán falatkákból.

Hozzávalók
10 ADAGHOZ
  • THOMY Combiflex repceolaj vajaromával 20 ml
  • GARDEN GOURMET® Fillet Pieces vegán falatkák 1,2 kg
  • vegán vaj alternatíva 25 g
  • durvára vágott vöröshagyma 150 g
  • cukorborsó 200 g
  • előkészített, blansírozott brokkoli 300 g
  • Tika Masala paszta 120 g
  • nagy kockákra vágott piros paprika 120 g
  • MAGGI natúr paradicsomragu 800 g
  • mango chutney 20 g
  • vegán krém 80 ml
  • tejmentes joghurt 150 ml
  • apróra vágott korianderlevél 10 g
  • rizs 600 g
A fűszeres karfiolhoz
  • THOMY Combiflex repceolaj vajaromával 10 ml
  • chili por 3 g
  • őrölt kömény 3 g
  • friss koriander 5 g
  • curry por 3 g
  • őrölt kurkuma 3 g
  • rózsáira szedett, blansírozott karfiol 1 kg
Elkészítés
  • 1
    Egy vastag falú serpenyőben forrósítsa fel az olajat, majd az olajhoz adja hozzá a fűszereket, alacsonyabb lángon 1 percig forralja össze őket.
  • 2
    Adja a fűszeres keverékhez a blansírozott karfiol rózsákat és a fűszeres szószban forgassa meg és dinsztelje meg őket.
  • 3
    Az elkészült karfiolokat friss korianderrel megszórva, melegen tálaljuk.
  • 4
    Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítson fel 4 evőkanál THOMY repceolajat vajaromával, (ehhez ízlés szerint adhat még vegán vaj alternatívát is) a felhevített olajhoz adja hozzá a hagymát, majd 15-20 perc alatt főzze puhára.
  • 5
    Adja a hagymákhoz a Tikka Masala pasztát és a pirospaprikát majd főzze tovább 5 percig.
  • 6
    Adja hozzá a hagymás keverékhez a Maggi Natúr paradicsomragut majd öntse fel vízzel a szószt és 10 percig párolja. 10 perc után adja hozzá a Garden Gourmet Fillet Pieces vegán falatkákat a cukorborsót és a blansírozott brokkolit és további 5 percig párolja őket.
  • 7
    A curry befejezéséhez adja hozzá a mango chutney-t a tejszín helyettesítő vegán krémet és a tejmentes joghurt készítményt. Melegítse fel majd apróra vágott korianderrel és teljes kiörlésű párolt rizzsel tálalja.

Tálalja a vegán Tikka Masalát naan kenyérrel és paradicsomos- hagyma salátával.