Szecsuáni sült csirke
.
Hozzávalók
- filézett csirkecomb 1,2 kg
- vöröshagyma 15 dkg
- pirított, tisztított szelídgesztenye 30 dkg
- Maggi Ázsiai serpenyős szósz alap 15 dkg
- Maggi Ízvarázs ételízesítő 2 ek
- fokhagyma 3 gerezd
- friss zöld csilipaprika 2 db
- zöldborsó 40 dkg
- póréhagyma 2 szál
- szójaszósz 1 dl
- étolaj 1,5 dl
- szűrt citromlé 2 ek
- friss snidling 1 csokor
Elkészítés
-
1A szűrt citromlevet összekeverjük a szójaszósszal.
-
2A csíkokra vágott csirkemellet, a finomra vágott vörös – és fokhagymát, a kisebb darabokra vágott szelídgesztenyét, a felkarikázott csilipaprikát, póréhagymát és zöldborsót kevés Maggi Ízvarázzsal meghintve előhevített olajon üvegesre pirítjuk.
-
3Ráöntjük a citromos szójaszószt, s rövid ideig együtt pirítjuk még.
-
4Felöntjük a vízzel simára kikevert Maggi Ázsiai serpenyős szósz alappal, s lassú tűzön, kb 15 perc alatt, együtt készre főzzük.