Szecsuáni sült csirke

  • Márka
  • Nehézség
    Közepesen nehéz
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • filézett csirkecomb 1,2 kg
  • vöröshagyma 15 dkg
  • pirított, tisztított szelídgesztenye 30 dkg
  • Maggi Ázsiai serpenyős szósz alap 15 dkg
  • Maggi Ízvarázs ételízesítő 2 ek
  • fokhagyma 3 gerezd
  • friss zöld csilipaprika 2 db
  • zöldborsó 40 dkg
  • póréhagyma 2 szál
  • szójaszósz 1 dl
  • étolaj 1,5 dl
  • szűrt citromlé 2 ek
  • friss snidling 1 csokor
Elkészítés
  • 1
    A szűrt citromlevet összekeverjük a szójaszósszal.
  • 2
    A csíkokra vágott csirkemellet, a finomra vágott vörös – és fokhagymát, a kisebb darabokra vágott szelídgesztenyét, a felkarikázott csilipaprikát, póréhagymát és zöldborsót kevés Maggi Ízvarázzsal meghintve előhevített olajon üvegesre pirítjuk.
  • 3
    Ráöntjük a citromos szójaszószt, s rövid ideig együtt pirítjuk még.
  • 4
    Felöntjük a vízzel simára kikevert Maggi Ázsiai serpenyős szósz alappal, s lassú tűzön, kb 15 perc alatt, együtt készre főzzük.