Tejfölös zöldbableves
.
Hozzávalók
- zöldbab 600 g
- tejföl, 12%-os 300 g
- vöröshagyma 100 g
- búzaliszt 80 g
- MAGGI Friss Ízek Zellerkrémleves 30 g
- MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
- petrezselyemzöld 10 g
- fokhagyma 4 g
- jódozott só 1 g
- feketebors 0,9 g
Elkészítés
-
1Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük egy kevés vízzel, beleszórjuk a sót, borsot, a petrezselyemzöldet és a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, MAGGI Friss Ízek Zellerkrémlevest.
-
2Amikor megpuhult a zöldbab, a tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk.
Energia | 113 kcal / 471 kJ |
---|---|
Fehérje | 4,2 g |
Zsír | 3,8 g |
Szénhidrát | 15,1 g |
Hozzáadott cukor | 0,5 g |
Ásványi anyagok | |
Nátrium | 161,8 mg |
Számított só | 404,4 mg |
Zsírsavak | |
Telített zsírsav | 1,9 g |