Sült Fogas, karfiol, köles, hollandi mártás
.
Hozzávalók
- Fogas 1 kg
- Köles 200 g
- THOMY Hollandi Mártás 200 g
- Tej 150 g
- Brokkoli 1 fej
- Karfiol 1 fej
- Olívaolaj
- Só
- Bors
Elkészítés
-
1A halat kiszálkázzuk, majd 200 g-os darabokra vágjuk. Megsózzuk, és serpenyőben olívaolajat hevítünk. A bőrős felével lefele elkezdjük sütni. Amikor aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát is fehéredésig sütjük. A karfiol felét apró rózsákra szedjük, majd egy tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval ízesítjük. 180 C˚-os sütőben aranybarnára sütjük. A karfiol másik felét feltesszük sós vízben főni. Amikor megfőtt leszűrjük, hozzáadjuk a tejet és leturmixoljuk.
-
2A kölest sós, borsos vízben megfőzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, majd mandolin segítségével vékonyra szeleteljük. Enyhén sós vízben 1 percig forraljuk, majd lehűtjük. Olívaolajjal lelocsoljuk.
-
3Tálalásnál a pürét a tányérra helyezzük, rákanalazzuk a kölest és a tetejére tesszük a megsült halat. A sült karfiolokat és a brokkoli szeleteket köré helyezzük. A THOMY Hollandi Mártást tetszés szerint a halra vagy a hal köré tehetjük.