Bőrös lazac steak tavaszi grill zöldségekkel és hollandi mártással
.
Hozzávalók
- Bőrös lazac 2 kg
- Thomy repceolaj 5 cl
- THOMY Gourmet Hollandi Mártás 200 g
- Apró, sütnivaló burgonya 300 g
- Cukkini 3 db
- Trikolor paprika 1 csomag
- Édesburgonya 1 db
- Póréhagyma 1 db
- Padlizsán 1 db
- Só
- Bors
Elkészítés
-
1Grill serpenyőben Thomy repceolajat hevítünk, a lazacot először bőrével lefelé pirítani kezdjük, majd minden oldalán megismételjük a műveletet.
-
2A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd szintén forró serpenyőben, kevés repceolajon grillezni kezdjük, fűszerezzük.
-
3Amikor a lazacot körbe kérgeztük, 200C˚-os sütőben 8-10 percig készre sütjük, majd 5 percig pihentetjük.
-
4A készre grillezett zöldségeket a tányérra helyezzük, majd a lazacot bőrével felfele tálaljuk.
-
5A THOMY Gourmet Hollandi Mártást felmelegítjük, és a lazac mellé kínáljuk.