Csirkés paella
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Thomy Repceolaj 4 ek
- Csirkemell 50 dkg
- Póréhagyma 1/2 db
- Fokhagyma 2 gerezd
- Mogyoróhagyma 1 fej
- Babérlevél 2 db
- CHEF® Csirke alaplé koncentrátum 1,1 dl
- Csípős spanyol kolbász 20 dkg
- Zöldborsó 15 dkg
- Zöldbab 30 dkg
- Piros paprika 1 db
- Zöld paprika 1 db
- Sáfrány 1 csipet
- Arborio rizs 80 dkg
- Maggi Natúr paradicsom ragu 10 dkg
- só
- víz 2,4 l
- citrom a tálaláshoz
Elkészítés
-
1Forraljuk fel a vizet, és tegyük hozzá a CHEF alaplé koncentrátumot, a babérlevelet és a sáfrányt.
-
2Közepes lángon hevítsünk fel egy paella serpenyőt.
-
3Repceolajon kezdjük sütni a spanyol kolbászt (chorizót), mogyoróhagymát, paprikát, zöldbabot és a csirkemellet.
-
4Pirítsuk 5-8 percig, tegyük mellé a rizst, és öntsük fel az alaplével.
-
5Adjuk hozzá a maradék zöldséget, és a paradicsomragut is
-
6Kis lángon lefedve, főzzük 15-20 percig, ez idő közben nem szabad megkeverni, csak rázogatni.
-
7Aranybarna rizskéreg fog kialakulni az edény alján (ez a soccarat).
-
8Amikor az összes folyadékot felszívta, citrommal díszítsük, és tálalhatjuk.