Károlyi-saláta

  • Márka
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
Hozzávalók (10 főre):
  • THOMY Light Majonéz 700 ml
  • burgonya 500 g
  • paradicsom 300 g
  • kovászos uborka 200 g
  • csemegepaprika 200 g
  • fejes saláta 4 db
  • tojás 5 db
  • tejszín 100 ml
  • őrölt fehérbors
  • kevés mustár
  • porcukor
Elkészítés
  • 1
    A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk,ha kihűlt vékony karikákra felvágjuk.
  • 2
    A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  • 3
    A THOMY Light Majonézbe keverünk kevés mustárt, porcukrot, tejszínt, őrölt fehérborsot.
  • 4
    A megmosott paradicsomot, magháztalanított paprikát, levétől lecsepegtetett kovászos uborkát vékonyan felkarikázzuk.
  • 5
    A megmosott, lecsepegtetett fejes salátákat ujjnyi vastagságú metéltre vágjuk.
  • 6
    Az összes előkészített nyersanyagot keverőtálba tesszük, ráöntjük az ízesített majonézt, lazán átkeverjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.