Károlyi-saláta
.
Hozzávalók
Hozzávalók (10 főre):
- THOMY Light Majonéz 700 ml
- burgonya 500 g
- paradicsom 300 g
- kovászos uborka 200 g
- csemegepaprika 200 g
- fejes saláta 4 db
- tojás 5 db
- tejszín 100 ml
- őrölt fehérbors
- kevés mustár
- porcukor
Elkészítés
-
1A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk,ha kihűlt vékony karikákra felvágjuk.
-
2A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.
-
3A THOMY Light Majonézbe keverünk kevés mustárt, porcukrot, tejszínt, őrölt fehérborsot.
-
4A megmosott paradicsomot, magháztalanított paprikát, levétől lecsepegtetett kovászos uborkát vékonyan felkarikázzuk.
-
5A megmosott, lecsepegtetett fejes salátákat ujjnyi vastagságú metéltre vágjuk.
-
6Az összes előkészített nyersanyagot keverőtálba tesszük, ráöntjük az ízesített majonézt, lazán átkeverjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.