Vaddisznó szűzpecsenye burgundi mártással
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Thomy Repceolaj 3 ek
- Vaddisznó szűzpecsenye (helyettesíthető sertéssel) 2 kg
- Vöröshagyma 3 db
- Gomba 500 g
- Sárgarépa 4 db
- CHEF® Demi Glace barnamártás alap 60 g
- Víz 1 l
- Vörösbor (Pinot Noir) 2 dl
- só
- bors
Elkészítés
-
1A megtisztított, és megformázott húsokat sózzuk, borsozzuk, és repceolajon pirítsuk körbe, hogy ezzel lezárjuk a rostokat.
-
2Amikor ezzel megvagyunk, tegyük félre pihentetni.
-
3A visszamaradt zsiradékba dobjuk bele a nagyobb darabokra vágott hagymát, gombát, és a kockázott répát, majd pirítsuk aranybarnára őket.
-
41 liter vízben keverjük el a CHEF Demi Glace alapot.
-
5Mikor a zöldségek megpirultak, öntsük rá a bort, forraljuk egy picit vissza, öntsük hozzá a Demi Glace alapot, és jól forraljuk össze.
-
6A szüzet 200C˚ fokos előmelegített sütőben süssük készre kb. 6 perc alatt.