Vaddisznó szűzpecsenye burgundi mártással

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Thomy Repceolaj 3 ek
  • Vaddisznó szűzpecsenye (helyettesíthető sertéssel) 2 kg
  • Vöröshagyma 3 db
  • Gomba 500 g
  • Sárgarépa 4 db
  • CHEF® Demi Glace barnamártás alap 60 g
  • Víz 1 l
  • Vörösbor (Pinot Noir) 2 dl
  • bors
Elkészítés
  • 1
    A megtisztított, és megformázott húsokat sózzuk, borsozzuk, és repceolajon pirítsuk körbe, hogy ezzel lezárjuk a rostokat.
  • 2
    Amikor ezzel megvagyunk, tegyük félre pihentetni.
  • 3
    A visszamaradt zsiradékba dobjuk bele a nagyobb darabokra vágott hagymát, gombát, és a kockázott répát, majd pirítsuk aranybarnára őket.
  • 4
    1 liter vízben keverjük el a CHEF Demi Glace alapot.
  • 5
    Mikor a zöldségek megpirultak, öntsük rá a bort, forraljuk egy picit vissza, öntsük hozzá a Demi Glace alapot, és jól forraljuk össze.
  • 6
    A szüzet 200C˚ fokos előmelegített sütőben süssük készre kb. 6 perc alatt.