Szarvasgerinc vadasan
Ha vendégei szeretik a hagyományos, mégis különleges ízeket, ezt a vadas szarvasgerinc receptet próbálja ki!
Hozzávalók
- Thomy Repceolaj 5 cl
- Szarvasgerinc 2 kg
- Vöröshagyma 2 fej
- Sárgarépa, közepes méretű 5 db
- Fehérrépa 1 db
- Zellergumó 1/2 db
- Babérlevél 2 db
- Majoranna 1 kk
- CHEF® Zöldség alaplé koncentrátum 40 ml
- CHEF® Marha alaplé koncentrátum 15 ml
- Tejföl 3 dl
- Mustár 3 ek
- Liszt 3 ek
Zsemlegombóchoz
- MAGGI Zsemlekocka 1 kg
- Tojás 5 db
- Liszt 20 dkg
- Tej 2 dl
Elkészítés
-
1A megtisztított és megformázott húst 3 ek repceolajon kérgezzük körbe, majd tegyük félre pihenni.
-
2A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, és a felkockázott zöldségeket, öntsük fel vízzel, keverjük bele a CHEF Zöldségalaplé, majd a marha alaplé koncentrátumot.
-
3Ízesítsük sóval, borssal, és 2db babérlevéllel, és egy csipet majoránnával.
-
4Főzzük puhára a zöldségeket, majd távolítsuk el a babérlevelet, és pürésítsük botmixerrel.
-
5Tegyük vissza a főzőlapra, alacsony lángon, főzzük kb. 10 percig.
-
6Kevés vízzel keverjük ki a tejfölt, és a mustárt, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
-
7Hőkiegyenlítés után öntsük hozzá a keveréket, és tegyük vissza a húst a mártásba, majd 10 perc alatt pároljuk puhára.
-
8A zsemlegombóchoz 1 kg MAGGI zsemlekockát keverjünk össze egy edényben 20 dkg lisztel, 5 db tojással, és 2 dl tejjel.
-
9Hagyjuk pihenni 1 órát, közben néha forgassuk össze.
-
10Formázzuk henger alakúra egy alufólia darabon, majd szorosan tekerjük fel.
-
11130C˚ fokos sütőben süssük készre 1 óra alatt.
-
12Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, daraboljuk fel 2 ujjnyi vastag szeletekre, és egy grill serpenyőben pirítsuk meg.
-
13Tálaláskor tejföllel díszítsük.