Szarvasgerinc vadasan

  • Márka
  • Adagok száma
    10

Ha vendégei szeretik a hagyományos, mégis különleges ízeket, ezt a vadas szarvasgerinc receptet próbálja ki!

Hozzávalók
  • Thomy Repceolaj 5 cl
  • Szarvasgerinc 2 kg
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Sárgarépa, közepes méretű 5 db
  • Fehérrépa 1 db
  • Zellergumó 1/2 db
  • Babérlevél 2 db
  • Majoranna 1 kk
  • CHEF® Zöldség alaplé koncentrátum 40 ml
  • CHEF® Marha alaplé koncentrátum 15 ml
  • Tejföl 3 dl
  • Mustár 3 ek
  • Liszt 3 ek
Zsemlegombóchoz
  • MAGGI Zsemlekocka 1 kg
  • Tojás 5 db
  • Liszt 20 dkg
  • Tej 2 dl
Elkészítés
  • 1
    A megtisztított és megformázott húst 3 ek repceolajon kérgezzük körbe, majd tegyük félre pihenni.
  • 2
    A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, és a felkockázott zöldségeket, öntsük fel vízzel, keverjük bele a CHEF Zöldségalaplé, majd a marha alaplé koncentrátumot.
  • 3
    Ízesítsük sóval, borssal, és 2db babérlevéllel, és egy csipet majoránnával.
  • 4
    Főzzük puhára a zöldségeket, majd távolítsuk el a babérlevelet, és pürésítsük botmixerrel.
  • 5
    Tegyük vissza a főzőlapra, alacsony lángon, főzzük kb. 10 percig.
  • 6
    Kevés vízzel keverjük ki a tejfölt, és a mustárt, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
  • 7
    Hőkiegyenlítés után öntsük hozzá a keveréket, és tegyük vissza a húst a mártásba, majd 10 perc alatt pároljuk puhára.
  • 8
    A zsemlegombóchoz 1 kg MAGGI zsemlekockát keverjünk össze egy edényben 20 dkg lisztel, 5 db tojással, és 2 dl tejjel.
  • 9
    Hagyjuk pihenni 1 órát, közben néha forgassuk össze.
  • 10
    Formázzuk henger alakúra egy alufólia darabon, majd szorosan tekerjük fel.
  • 11
    130C˚ fokos sütőben süssük készre 1 óra alatt.
  • 12
    Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, daraboljuk fel 2 ujjnyi vastag szeletekre, és egy grill serpenyőben pirítsuk meg.
  • 13
    Tálaláskor tejföllel díszítsük.