Csirkeraguleves gazdagon
.
Hozzávalók
- csirkehús 400 g
- tejföl, 12%-os 300 g
- fagyasztott zöldborsó 300 g
- sárgarépa 150 g
- csiperke 100 g
- zeller 50 g
- petrezselyemgyökér 50 g
- citromlé 50 g
- búzaliszt 50 g
- vöröshagyma 50 g
- karalábé 50 g
- napraforgóolaj 30 ml
- MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
- petrezselyemzöld 10 g
- MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
- jódozott só 1 g
- tárkony 0,6 g
- feketebors 0,5 g
Elkészítés
-
1Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tárkonnyal, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
-
2Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, apróra vágott vegyes zöldségeket, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
-
3Ha félig megpuhultak, felengedjük vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, és a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, elkeverjük.
-
4Ha szükséges, visszapótoljuk az elpárolgott vizet, majd, amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölös habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk, utóízesítjük citromlével, petrezselyemzölddel.
| Energia | 186 kcal /778 kJ |
|---|---|
| Fehérje | 14,1 g |
| Zsír | 7,6 g |
| Szénhidrát | 14,6 g |
| Hozzáadott cukor | 0,7 g |
| Ásványi anyagok | |
| Nátrium | 362 mg |
| Számított só | 905 mg |
| Zsírsavak | |
| Telített zsírsav | 2,5 g |