Csirkeraguleves gazdagon

  • Márka
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • csirkehús 400 g
  • tejföl, 12%-os 300 g
  • fagyasztott zöldborsó 300 g
  • sárgarépa 150 g
  • csiperke 100 g
  • zeller 50 g
  • petrezselyemgyökér 50 g
  • citromlé 50 g
  • búzaliszt 50 g
  • vöröshagyma 50 g
  • karalábé 50 g
  • napraforgóolaj 30 ml
  • MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alap 30 g
  • petrezselyemzöld 10 g
  • MAGGI Friss Ízek Ételízesítő 10 g
  • jódozott só 1 g
  • tárkony 0,6 g
  • feketebors 0,5 g
Elkészítés
  • 1
    Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tárkonnyal, hozzáadjuk a szeletelt gombát.
  • 2
    Átpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, apróra vágott vegyes zöldségeket, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
  • 3
    Ha félig megpuhultak, felengedjük vízzel, beleszórjuk a MAGGI Friss Ízek Ételízesítőt, és a MAGGI Friss Ízek Tyúkhúsleves alapot, elkeverjük.
  • 4
    Ha szükséges, visszapótoljuk az elpárolgott vizet, majd, amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölös habarással besűrítjük, majd alaposan összeforraljuk, utóízesítjük citromlével, petrezselyemzölddel.
Energia  186 kcal /778 kJ
Fehérje  14,1 g
Zsír  7,6 g
Szénhidrát  14,6 g
Hozzáadott cukor  0,7 g
Ásványi anyagok  
Nátrium  362 mg
Számított só  905 mg
Zsírsavak  
Telített zsírsav  2,5 g