Bostoni sült bab

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Vörösbab, egy éjszakára beáztatva 1 kg
  • Vöröshagyma 3 fej
  • Dijoni mustár 2 ek
  • Barnacukor 4 ek
  • Fekete melasz 5 ek
  • Maggi Natúr Paradicsom ragu 700 g
  • Worcestershire- szósz 2 ek
  • Fokhagyma zúzott 2 gerezd
  • Almaecet 1 tk
  • Füstölt szalonna 200 g
  • víz
Elkészítés
  • 1
    Tegyük a babot egy nagy fazékba, és öntsük fel négyszeres mennyiségű hideg vízzel.
  • 2
    Forraljuk fel, és nagy lángon főzzük 10 percig, majd vegyük takarékra.
  • 3
    Félig lefedve főzzük 1 ½ órát vagy amíg megpuhul. Melegítsük elő a sütőt 150C˚ fokra.
  • 4
    Szűrjük le a babot, és tegyük egy tűzálló tálba.
  • 5
    Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól forgassuk össze.
  • 6
    Fedjük le és tegyük a sütőbe 3 óra hosszára.
  • 7
    Óránként keverjük meg, és ha száraznak tűnik öntsünk hozzá vizet. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítsük.