Bostoni sült bab
.
Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
- Vörösbab, egy éjszakára beáztatva 1 kg
- Vöröshagyma 3 fej
- Dijoni mustár 2 ek
- Barnacukor 4 ek
- Fekete melasz 5 ek
- Maggi Natúr Paradicsom ragu 700 g
- Worcestershire- szósz 2 ek
- Fokhagyma zúzott 2 gerezd
- Almaecet 1 tk
- Füstölt szalonna 200 g
- só
- víz
Elkészítés
-
1Tegyük a babot egy nagy fazékba, és öntsük fel négyszeres mennyiségű hideg vízzel.
-
2Forraljuk fel, és nagy lángon főzzük 10 percig, majd vegyük takarékra.
-
3Félig lefedve főzzük 1 ½ órát vagy amíg megpuhul. Melegítsük elő a sütőt 150C˚ fokra.
-
4Szűrjük le a babot, és tegyük egy tűzálló tálba.
-
5Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól forgassuk össze.
-
6Fedjük le és tegyük a sütőbe 3 óra hosszára.
-
7Óránként keverjük meg, és ha száraznak tűnik öntsünk hozzá vizet. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítsük.