Egészben sült sertéstarja snidlinges burgonyapürével

  • Márka

.

Hozzávalók
  • Sertés tarja legalább 24 órával korábban bepácolva 2 kg
  • MAGGI Burgonyapüré por 300 g
  • CHEF® BratenJus 100 g
  • Víz 2,5 l
  • Snidling 1 csokor
  • Friss zöldségek a díszítéshez
  • Olaj
  • Bors
Elkészítés
  • 1
    A sertés tarját sütőzacskóban, vagy jénaiban 120C˚-os sütőben először 3 órát, majd 150C˚-on további 1 órát sütjük.
  • 2
    Amikor a sütési idő a végéhez közeledik, felforralunk 1,5 l vizet, és a MAGGI Burgonyapüréporhoz keverjük, majd 1 percet állni hagyjuk.
  • 3
    A snidlinget csak tálalás előtt adjuk hozzá.
  • 4
    A szaft elkészítéséhez 1 l vizet melegíteni kezdünk egy fazékban, és hozzákeverjük a CHEF® Braten Jus-t. Forrás után még 1 percig főzzük.
  • 5
    Miután a tarját kivettük a sütőből, 17-18 dkg-os szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten minden oldalára kérget sütünk.
  • 6
    Tálaláskor a burgonyapüréhez keverjük a snidlinget, és megformázzuk. A megpirult tarja szeleteket a köretre tálaljuk, és meglocsoljuk a mártással.
  • 7
    Friss zöldségekkel tálaljuk.