Egészben sült sertéstarja snidlinges burgonyapürével
.
Hozzávalók
- Sertés tarja legalább 24 órával korábban bepácolva 2 kg
- MAGGI Burgonyapüré por 300 g
- CHEF® BratenJus 100 g
- Víz 2,5 l
- Snidling 1 csokor
- Friss zöldségek a díszítéshez
- Olaj
- Só
- Bors
Elkészítés
-
1A sertés tarját sütőzacskóban, vagy jénaiban 120C˚-os sütőben először 3 órát, majd 150C˚-on további 1 órát sütjük.
-
2Amikor a sütési idő a végéhez közeledik, felforralunk 1,5 l vizet, és a MAGGI Burgonyapüréporhoz keverjük, majd 1 percet állni hagyjuk.
-
3A snidlinget csak tálalás előtt adjuk hozzá.
-
4A szaft elkészítéséhez 1 l vizet melegíteni kezdünk egy fazékban, és hozzákeverjük a CHEF® Braten Jus-t. Forrás után még 1 percig főzzük.
-
5Miután a tarját kivettük a sütőből, 17-18 dkg-os szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten minden oldalára kérget sütünk.
-
6Tálaláskor a burgonyapüréhez keverjük a snidlinget, és megformázzuk. A megpirult tarja szeleteket a köretre tálaljuk, és meglocsoljuk a mártással.
-
7Friss zöldségekkel tálaljuk.