Brokkoli-mártogatós
.
Hozzávalók
Hozzávalók (10 főre):
- brokkoli 1200 g
- THOMY Light Majonéz 400 ml
- 10%-os tejszín 200 ml
- vaj 150 g
- gerezd fokhagyma 10–15
- THOMY Combiflex Olaj 100 ml
- Maggi Ízvarázs 30 g
- őrölt fehérbors
Elkészítés
-
1A megmosott brokkolit nagyobb darabokra vágjuk.
-
2Serpenyőben előhevítjük a THOMY Combiflex Olajat. Beletesszük a brokkoli darabokat, majd meghintjük MAGGI Ízvarázzsal.
-
3Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, s együtt pirítjuk relatív erős tűzön. Ízesítjük még őrölt fehérborssal.
-
4Felöntjük a tejszínnel, s rövid ideig átpároljuk. Áttesszük keverőtálba és kézi botmixerrel pépesítjük.
-
5Hozzákeverjük a THOMY Light Majonézhez és lazán átkeverjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.