Padlizsánkrém (kenyérre)
.
Hozzávalók
- padlizsán 400 g
- Maggi Zöldséges Paradicsomragu 100 g
- THOMY Light Majonéz 50 g
- margarin, 25%-os 50 g
- vöröshagyma 50 g
- petrezselyemzöld 10 g
- jódozott só 5 g
- fokhagyma 3 g
- feketebors 0,5 g
Elkészítés
-
1A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk meg. A félbevágott padlizsánokat kicsit sózzuk, hagyjuk állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
-
2Villával szurkáljuk meg, a vágott felével lefelé tegyük sütőpapírra, majd előmelegített sütőben legalább 30 percig süssük.
-
3Ha megsült, szedjük le a héját, pépesítsük, adjuk hozzá a fűszereket, a vöröshagymát, fokhagymát, a Maggi Zöldséges Paradicsomragut, a THOMY Light Majonézt, végül alaposan keverjük össze.