Padlizsánkrém (kenyérre)

  • Márka
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • padlizsán 400 g
  • Maggi Zöldséges Paradicsomragu 100 g
  • THOMY Light Majonéz 50 g
  • margarin, 25%-os 50 g
  • vöröshagyma 50 g
  • petrezselyemzöld 10 g
  • jódozott só 5 g
  • fokhagyma 3 g
  • feketebors 0,5 g
Elkészítés
  • 1
    A vöröshagymát kevés olajon pirítsuk meg. A félbevágott padlizsánokat kicsit sózzuk, hagyjuk állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
  • 2
    Villával szurkáljuk meg, a vágott felével lefelé tegyük sütőpapírra, majd előmelegített sütőben legalább 30 percig süssük.
  • 3
    Ha megsült, szedjük le a héját, pépesítsük, adjuk hozzá a fűszereket, a vöröshagymát, fokhagymát, a Maggi Zöldséges Paradicsomragut, a THOMY Light Majonézt, végül alaposan keverjük össze.