Csirkés paella

  • Márka

.

Hozzávalók
10 SZEMÉLYRE
  • Thomy Repceolaj 4 ek
  • Csirkemell 50 dkg
  • Póréhagyma 1/2 db
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Mogyoróhagyma 1 fej
  • Babérlevél 2 db
  • CHEF® Csirke alaplé koncentrátum 1,1 dl
  • Csípős spanyol kolbász 20 dkg
  • Zöldborsó 15 dkg
  • Zöldbab 30 dkg
  • Piros paprika 1 db
  • Zöld paprika 1 db
  • Sáfrány 1 csipet
  • Arborio rizs 80 dkg
  • Maggi Natúr paradicsom ragu 10 dkg
  • víz 2,4 l
  • citrom a tálaláshoz
Elkészítés
  • 1
    Forraljuk fel a vizet, és tegyük hozzá a CHEF alaplé koncentrátumot, a babérlevelet és a sáfrányt.
  • 2
    Közepes lángon hevítsünk fel egy paella serpenyőt.
  • 3
    Repceolajon kezdjük sütni a spanyol kolbászt (chorizót), mogyoróhagymát, paprikát, zöldbabot és a csirkemellet.
  • 4
    Pirítsuk 5-8 percig, tegyük mellé a rizst, és öntsük fel az alaplével.
  • 5
    Adjuk hozzá a maradék zöldséget, és a paradicsomragut is
  • 6
    Kis lángon lefedve, főzzük 15-20 percig, ez idő közben nem szabad megkeverni, csak rázogatni.
  • 7
    Aranybarna rizskéreg fog kialakulni az edény alján (ez a soccarat).
  • 8
    Amikor az összes folyadékot felszívta, citrommal díszítsük, és tálalhatjuk.