Töltött karalábé

  • Márka
  • Nehézség
    Közepesen nehéz
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • Karalábé 2000 g
  • Sovány, nyers sertéshús 600 g
  • Fényezett rizs 500 g
  • 12% zsírtartalmú tejföl 400 g
  • Tyúktojás 100 g
  • Vöröshagyma 100 g
  • Búzaliszt bl 55 70 g
  • Maggi Friss Ízek Bolognai spagetti alap 70 g
  • Maggi Friss Ízek Zellerkrémleves alap 30 g
  • Friss petrezselyemlevél 10 g
  • Maggi Friss Ízek Ételízesítő 3 g
  • Feketebors 0,5 g
Elkészítés
  • 1
    A meghámozott karalábét üregesre fúrjuk.
  • 2
    A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a kikapart karalábé darabokkal, tojással, a Maggi Friss Ízek Ételízesítővel és a Maggi Friss Ízek Bolognai Spagetti alappal, borssal, a kevés olajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • 3
    Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. A tetejükre kevés tejfölt csepegtetünk.
  • 4
    Annyi vizet öntünk alá, hogy félig-háromnegyedéig ellepje a karalábékat.
  • 5
    A vízbe keverünk Maggi csökkentett sótartalmú Zellerkrémleves alapot.
  • 6
    Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet tejfölös habarással besűrítjük.
  • 7
    Visszatesszük a karalábékat, és tálaljuk.

1 adag étel tartalmaz:

Energia 481 kcal / 2012 kJ
Fehérje  25,7 g
Zsír  11,8 g
Szénhidrát  66,8 g
Hozzáadott cukor 
Ásványi anyagok  
Nátrium  473,2 mg
Számított só  1183 mg
Zsírsavak  
Telített zsírsav  4,7 g