Töltött karalábé
.
Hozzávalók
- Karalábé 2000 g
- Sovány, nyers sertéshús 600 g
- Fényezett rizs 500 g
- 12% zsírtartalmú tejföl 400 g
- Tyúktojás 100 g
- Vöröshagyma 100 g
- Búzaliszt bl 55 70 g
- Maggi Friss Ízek Bolognai spagetti alap 70 g
- Maggi Friss Ízek Zellerkrémleves alap 30 g
- Friss petrezselyemlevél 10 g
- Maggi Friss Ízek Ételízesítő 3 g
- Feketebors 0,5 g
Elkészítés
-
1A meghámozott karalábét üregesre fúrjuk.
-
2A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a kikapart karalábé darabokkal, tojással, a Maggi Friss Ízek Ételízesítővel és a Maggi Friss Ízek Bolognai Spagetti alappal, borssal, a kevés olajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
-
3Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. A tetejükre kevés tejfölt csepegtetünk.
-
4Annyi vizet öntünk alá, hogy félig-háromnegyedéig ellepje a karalábékat.
-
5A vízbe keverünk Maggi csökkentett sótartalmú Zellerkrémleves alapot.
-
6Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet tejfölös habarással besűrítjük.
-
7Visszatesszük a karalábékat, és tálaljuk.
1 adag étel tartalmaz:
Energia | 481 kcal / 2012 kJ |
---|---|
Fehérje | 25,7 g |
Zsír | 11,8 g |
Szénhidrát | 66,8 g |
Hozzáadott cukor | |
Ásványi anyagok | |
Nátrium | 473,2 mg |
Számított só | 1183 mg |
Zsírsavak | |
Telített zsírsav | 4,7 g |