Koreai vegán darált sült zöldségekkel

  • Márka
  • Adagok száma
    10

A klasszikus koreai marhahústálak ihlette vegán receptünk amellett, hogy ízletes, fehérjében gazdag, ráadásul teljesmértékben húsmentes. Tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók
  • agavé szirup 3½ ek
  • barna cukor 3½ ek
  • szezám olaj 3½ ek
  • frissen facsart limelé 3½ ek
  • szójaszósz 50 g
  • víz 5 ek
  • GARDEN GOURMET ®vegán darált 800 g
  • újhagyma, megmosva vékonyra felszeletelve 200 g
  • zúzott fokhagyma 20 g
  • gyömbér, meghámozva lereszelve 20 g
  • basmati rizs 450 g
Díszítés
  • újhagyma, megmosva vékony szeletekre vágva 5 db
  • földimogyoró (sózatlan), rusztikusra aprítva 100 g
  • szezámmag 10 g
  • Sriracha szósz 30 g
  • koriander levél 20 g
  • chili felszeletelve 2 db
Sült ázsiai zöldségek
  • szezámolaj 2 ek
  • fokhagyma, szeletelve 6 gerezd
  • gyömbér meghámozva, felaprítva 5 g
  • hosszabb chili paprika, felszeletelve 2 db
  • pak choi, félbe vágva 6 db
  • kínai kel apróra vágva 600 g
  • zöldbab felszeletelve 300 g
  • hoi-sin szósz 50 g
  • szójaszósz 15 g
  • koriander 40 g
  • újhagyma megmosva, vékonyra szeletelve 5 db
Elkészítés
  • 1
    Elkészítési mód:
  • 2
    A koreai ízesítésű darálthoz, először egy keverőtálban keverje össze az agavé szirupot, a barna cukrot, a szezám olajat, a lime levét, a szójaszószt és a vizet.
  • 3
    Egy nagyobb serpenyőben hevítse fel a szezámolajat, adja hozzá a fokhagymát és a gyömbért, pirítsa őket 2-3 percig, majd öntse hozzá a Garden Gourmet vegán daráltat és az első lépésben kikevert öntetet. Pirítsa 6-8 percig, majd vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni. Miután kihűlt, adja hozzá a megmosott, felszeletelt újhagymát.
  • 4
    Főzze meg a rizst, és tálalásig tartsa melegen.
  • 5
    A sült zöldségekhez egy nagy wokban hevítse fel az olajat, majd adja hozzá a fokhagymát, gyömbért és a chilit, pirítsa őket őket 1 percig. A fokhagymás keveréket öntse át egy tálba és tegye félre.
  • 6
    A wokban folyamatos kevergetés mellett 3-4 perc alatt pirítsa meg a pak choy-t, a kínai kelt és a zöldbabot. Ezután öntse hozzájuk a hoi-sin szószt és a szójaszószt, majd süsse további 1-2 percig. Tegye át a zöldségeket egy nagy tálba, adja hozzá a fokhagymás keveréket és az újhagymát.

Tálaláshoz ossza a meleg rizst 10 tálba, majd tegye rá az elkészített vegán daráltat valamint a sült zöldségeket. Díszítsen minden tálat újhagymával, földimogyoróval, szezámmaggal, chilivel és korianderrel, végezetül öntsön pár csepp Siracha szósztaz elkészült ételre.