Vegán moussaka

  • Márka
  • Elkészítési idő
    20 perc
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    4

Rakott padlizsán cukkinivel

Pár egyszerű lépés, és elkészül ez a vegán finomság. Természetesen GARDEN GOURMET® vegán daráltból.

Ugye kipróbálja?

Hozzávalók
  • 400 g GARDEN GOURMET® Vegán darált - Szójaliszt és búzafehérje alapú pasztörizált, gyorsfagyasztott darált készítmény
  • 1 nagy fej Vöröshagyma
  • 100 ml Olívaolaj
  • 200 g Sárgarépa
  • 200 g Zellerszár
  • 300 g MAGGI® natúr paradicsom alapú ragu
  • 1 csokor Petrezselyem
  • 50 g Bazsalikom
  • 10 g Szerecsendió virág
  • 2 db nagyobb Padlizsán
  • 2 db nagyobb Cukkini
  • Só, bors ízlés szerint
  • * A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára!
Elkészítés
  • 1
    Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon megpíritjuk az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott sárgarépát, zellert.
  • 2
    Adjuk hozzá a Maggi paradicsom ragut, a szerecsendió virágot, a bazsalikomot,a petrezselymet majd a sűrű állag eléréséig főzzük.
  • 3
    Apránként adjuk hozzá a GARDEN GOURMET® Vegán darált készítményt,sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • 4
    A padlizsánt és a cukkinit héjukat meghagyva vágjuk szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk pihenni. Ha kieresztették a levüket, töröljük szárazra papírtörlő segítségével, és olajon pirítsuk meg őket.
  • 5
    Az elkészült elemeket a lasagna-hoz hasonlóan rétegezzük egymásra (1 szelet padlizsán, 1 réteg paradicsomos ragu, 1 szelet cukkini).
  • 6
    Tálaljuk teljes értékű gabona alapú körettel.