Vegán moussaka
Rakott padlizsán cukkinivel
Pár egyszerű lépés, és elkészül ez a vegán finomság. Természetesen GARDEN GOURMET® vegán daráltból.
Ugye kipróbálja?
Hozzávalók
- 400 g GARDEN GOURMET® Vegán darált - Szójaliszt és búzafehérje alapú pasztörizált, gyorsfagyasztott darált készítmény
- 1 nagy fej Vöröshagyma
- 100 ml Olívaolaj
- 200 g Sárgarépa
- 200 g Zellerszár
- 300 g MAGGI® natúr paradicsom alapú ragu
- 1 csokor Petrezselyem
- 50 g Bazsalikom
- 10 g Szerecsendió virág
- 2 db nagyobb Padlizsán
- 2 db nagyobb Cukkini
- Só, bors ízlés szerint
- * A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára!
Elkészítés
-
1Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon megpíritjuk az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott sárgarépát, zellert.
-
2Adjuk hozzá a Maggi paradicsom ragut, a szerecsendió virágot, a bazsalikomot,a petrezselymet majd a sűrű állag eléréséig főzzük.
-
3Apránként adjuk hozzá a GARDEN GOURMET® Vegán darált készítményt,sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
-
4A padlizsánt és a cukkinit héjukat meghagyva vágjuk szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk pihenni. Ha kieresztették a levüket, töröljük szárazra papírtörlő segítségével, és olajon pirítsuk meg őket.
-
5Az elkészült elemeket a lasagna-hoz hasonlóan rétegezzük egymásra (1 szelet padlizsán, 1 réteg paradicsomos ragu, 1 szelet cukkini).
-
6Tálaljuk teljes értékű gabona alapú körettel.