Vegán gyros tortilla
Salátával és tzatzikivel
Ezek a GARDEN GOURMET® vegán falatkák tökéletesen helyettesíthetik a csirkehúst legyen szó grillezésről, sütésről vagy főzésről. Széleskörűen felhasználhatók, miközben mindvégig megőrzik tökéletes állagukat és szaftosságukat. Próbálja ki őket most ebben a vegán gyros receptben!
Hozzávalók
- 400 g GARDEN GOURMET® Fillet Pieces - Szójafehérje alapú vegán, gyorsfagyasztott termék
- 100 ml Olíva olaj
- 4 db Tortilla lap*
- 1 nagy fej Vöröshagyma
- 100 ml Szójaszósz
- 10 g Oregánó
- 1 nagy pohár (kb. 250 g) joghurt *
- 20 g Kapor
- 200 g Uborka
- 2-3 db Fokhagyma
- 1 fej jégsaláta
- 1 db piros kaliforniai paprika
- Só, bors ízlés szerint
- * A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára!
Elkészítés
-
1A GARDEN GOURMET® Vegán natúr falatkákat az előírásnak megfelelően serpenyőben kezdjük el sütni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit pirítsuk meg.
-
2Amikor elkészült, öntsük hozzá a szójaszószt, és szórjuk meg oregánóval.
-
3Állítsuk össze a tzatzikit! Az uborkát reszeljük durvára, sózzuk, és hagyjuk lecsepegni. A levét leöntjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az összezúzott fokhagymát, egy kis olíva olajat, s végül fűszerezzük az apróra vágott kaporral, sóval, borssal.
-
4Ha mindent előkészítettünk, az előírásnak megfelelően pirítsuk meg a tortilla lapokat, kenjük meg őket a Tzatziki mártással, helyezzünk fel egy-egy alaposan megmosott és lecsepegtetett saláta levelet és a kockákra vágott kaliforniai paprikát, végül egyenletesen kanalazzunk rá a szójaszószos Garden Gourmet® Vegán natúr falatkákat. A Tortilla lapot ezután szorosan feltekerjük, és ízlésesen félbevágva tálaljuk.