Vegán gyros tortilla

  • Márka
  • Elkészítési idő
    20 perc
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    4

Salátával és tzatzikivel

Ezek a GARDEN GOURMET® vegán falatkák tökéletesen helyettesíthetik a csirkehúst legyen szó grillezésről, sütésről vagy főzésről. Széleskörűen felhasználhatók, miközben mindvégig megőrzik tökéletes állagukat és szaftosságukat. Próbálja ki őket most ebben a vegán gyros receptben!

Hozzávalók
  • 400 g GARDEN GOURMET® Fillet Pieces - Szójafehérje alapú vegán, gyorsfagyasztott termék
  • 100 ml Olíva olaj
  • 4 db Tortilla lap*
  • 1 nagy fej Vöröshagyma
  • 100 ml Szójaszósz
  • 10 g Oregánó
  • 1 nagy pohár (kb. 250 g) joghurt *
  • 20 g Kapor
  • 200 g Uborka
  • 2-3 db Fokhagyma
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • * A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára!
Elkészítés
  • 1
    A GARDEN GOURMET® Vegán natúr falatkákat az előírásnak megfelelően serpenyőben kezdjük el sütni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit pirítsuk meg.
  • 2
    Amikor elkészült, öntsük hozzá a szójaszószt, és szórjuk meg oregánóval.
  • 3
    Állítsuk össze a tzatzikit! Az uborkát reszeljük durvára, sózzuk, és hagyjuk lecsepegni. A levét leöntjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az összezúzott fokhagymát, egy kis olíva olajat, s végül fűszerezzük az apróra vágott kaporral, sóval, borssal.
  • 4
    Ha mindent előkészítettünk, az előírásnak megfelelően pirítsuk meg a tortilla lapokat, kenjük meg őket a Tzatziki mártással, helyezzünk fel egy-egy alaposan megmosott és lecsepegtetett saláta levelet és a kockákra vágott kaliforniai paprikát, végül egyenletesen kanalazzunk rá a szójaszószos Garden Gourmet® Vegán natúr falatkákat. A Tortilla lapot ezután szorosan feltekerjük, és ízlésesen félbevágva tálaljuk.