Vegán Corn Dog paradicsomos mártással és mustárral
.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 10 db Garden Gourmet® Sensational™ Sausage kiolvasztva
- 10 db grillnyárs, 20 cm
A kukoricás tésztához
- 300 g kukoricaliszt
- 300 g finomliszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk cukor
- 1/2 tk só
- 60 ml CHEF® Zöldséges Alaplé Koncentrátum
- 200 ml növényi ital
- 200 ml csicseriborsólé
- finomliszt a forgatáshoz
- THOMY Combiflex olaj a sütéshez
- 200 ml THOMY ketchup
- 200 ml THOMY mustár
Elkészítés
-
1Keverje össze a száraz tésztahozzávalókat: kukoricalisztet, finomfisztet, sütőport, cukrot és sót.
-
2Keverje össze a nedves tészta hozzávalókat is: a CHEF® Zöldséges Alaplé koncentrátumot, növényi italt és csicseriborsólevet.
-
3Öntse a nedves hozzávalókat a szárazakhoz és keverje simára.
-
4Öntse a tésztát egy a Garden Gourmet vegán termékénél magasabb edénybe.
-
5Szúrja a nyársakat a a vegán termékbe és forgassa meg őket extra lisztben.
-
6Mártsa a rudakat egyenesen a tésztába, és kicsit forgassa meg őket, hogy teljesen bevonja őket a tészta, közben emelje ki őket és hagyja, hogy a felesleges tészta lecsöpögjön.
-
7Tartsa a vegán corn dogokat ferdén az olajban 5–7 másodpercig, hogy a tészta megszilárduljon. Ezután óvatosan helyezd az olajba – így nem fognak leragadni az edény aljára.
-
8Süsse 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
-
9Egyszerre 4-5 kukoricás vegán corn dogot süssön, hogy az olaj hőmérsékletét egyenletesen tudja tartani. Forgassa meg a vegán corn dogokat, hogy egyenletesen barnuljanak. Mikor kisült, tegye egy rácsra, és hagyja lehűlni.
-
10Tálalja a vegán corn dogokat ketchuppal és mustárral.
- Tegye változatosabbá a tésztát fűszerekkel.
- Ne felejtse el beáztatni a nyársakat 30 perccel használat előtt.
- Vágj kisebb darabokra a Garden Gourmet® Sensational™ Sausage-ot, és készítsen belőle kis falatokat.