Paradicsomos rizottó
.
Hozzávalók
- 1 kg rizottó rizs
- 150 g salotta hagyma, finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- olívaolaj
- 1 l víz
- 200 ml fehérbor
- 1 kg BUITONI Sűrített paradicsomszósz hagymával
- 20 g MAGGI® Tyúkhúsleves alap
- 150 g mascarpone
- 200 g parmezán
- 300 g színes koktélparadicsom, félbevágva
- 40 g friss bazsalikom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés
-
1A salottát és a fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst.
-
2A BUITONI Sűrített paradicsomszószt, a MAGGI® Tyúkhúsleves alapot és a vizet felforraljuk.
-
3A paradicsomos alapot fokozatosan adagoljuk a rizshez, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot.
-
4A főzés kb. 20. percénél hozzáöntjük a fehérbort.
-
5Amikor a rizs „al dente”, belekeverjük a mascarponét, majd a parmezánt, hogy a rizottó kellemesen krémes állagú legyen.
-
6Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a félbevágott koktélparadicsomokat.
-
7A rizottó állaga enyhén folyós legyen, a tányéron 1 perc alatt selymesen elterül majd és enyhén íves szegélyt képez.
- Az állag a BUITONI Sűrített paradicsomszósz és a víz arányának változtatásával szabályozható.
- Grillezett póréhagymával különleges textúrát adhat az ételnek.