„Moussaka” újragondolva GARDEN GOURMET® VEGÁN DARÁLTTAL

  • Márka
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • 800 g GARDEN GOURMET® Vegán darált
  • 10 darab Padlizsán
  • 250 ml Olaj (sütéshez)
  • 80g Cukkini
  • 20g Fokhagyma
  • 80g Sárgarépa
  • 80g Zeller
  • 2 darab Vöröshagyma
  • 3 darab Salotta hagyma
  • 1 darab Babérlevél
  • 300 ml Paradicsomszósz
  • Só, bors ízlés szerint
  • 250g Paradicsom
  • 60g Paradicsompüré
  • 3 darab Kaliforniai paprika
  • 500g Rizs
Elkészítés
  • 1
    Pucolja meg a padlizsánokat, majd vágja félbe őket és távolítsa el a belsejüket.
  • 2
    Süsse meg a padlizsánokat bő olajban, amíg aranybarna színt nem kapnak.
  • 3
    Vágja az összes zöldséget apró kockákra. Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott zöldségeket a GARDEN GOURMET® Vegán darálttal együtt, majd ízesítse sóval és borssal.
  • 4
    Adja a zöldséges keverékhez a paradicsomszósz és a paradicsompüré felét. Főzze addig, amíg minden összetevő megpuhul, és az ízek összeérnek.
  • 5
    Helyezze a kisütött padlizsánokat egy tepsire. Töltse meg őket a zöldséges-húsos keverékkel.
  • 6
    Süsse az egészet sütőben, 80°C-on, 35 percig.
  • 7
    Tálalja rizzsel, és díszítse a maradék paradicsomszósszal.