„Moussaka” újragondolva GARDEN GOURMET® VEGÁN DARÁLTTAL
.
Hozzávalók
- 800 g GARDEN GOURMET® Vegán darált
- 10 darab Padlizsán
- 250 ml Olaj (sütéshez)
- 80g Cukkini
- 20g Fokhagyma
- 80g Sárgarépa
- 80g Zeller
- 2 darab Vöröshagyma
- 3 darab Salotta hagyma
- 1 darab Babérlevél
- 300 ml Paradicsomszósz
- Só, bors ízlés szerint
- 250g Paradicsom
- 60g Paradicsompüré
- 3 darab Kaliforniai paprika
- 500g Rizs
Elkészítés
-
1Pucolja meg a padlizsánokat, majd vágja félbe őket és távolítsa el a belsejüket.
-
2Süsse meg a padlizsánokat bő olajban, amíg aranybarna színt nem kapnak.
-
3Vágja az összes zöldséget apró kockákra. Egy serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott zöldségeket a GARDEN GOURMET® Vegán darálttal együtt, majd ízesítse sóval és borssal.
-
4Adja a zöldséges keverékhez a paradicsomszósz és a paradicsompüré felét. Főzze addig, amíg minden összetevő megpuhul, és az ízek összeérnek.
-
5Helyezze a kisütött padlizsánokat egy tepsire. Töltse meg őket a zöldséges-húsos keverékkel.
-
6Süsse az egészet sütőben, 80°C-on, 35 percig.
-
7Tálalja rizzsel, és díszítse a maradék paradicsomszósszal.