Eggs Benedict lazaccal

  • Márka
  • Elkészítési idő
    90 perc
  • Nehézség
    Közepesen nehéz
  • Adagok száma
    10

Az Eggs Benedict lazaccal egy igen népszerű, ízletes és különleges reggeli vagy brunch fogás. A lazac és a tojás tökéletes párosítása a friss kaporral és snidlinggel igazi ízorgia, a THOMY hollandi mártás pedig krémes és gazdag ízt ad az ételnek. Ezzel a mennyei Eggs Benedict recepttel biztosan elvarázsolja vendégeit!

Hozzávalók
  • 10 db angol muffin
  • 700 g lazac
  • 50 g kapor
  • 200 g cukor
  • 200 g só
  • 10 db tojás
  • 50 g snidling
  • 500 ml THOMY Gourmet Hollandi mártás
  • 100 ml THOMY Combiflex olaj
  • só ízlés szerinti fűszerezéshez
  • fekete bors ízlés szerinti fűszerezéshez
Elkészítés
  • 1
    Az angol muffinokat kettévágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.
  • 2
    Összekeverjük a sót és a cukrot, majd megszórjuk vele az előkészített lazacot, 24 órán át hűtőben pácoljuk.
  • 3
    A tojásokat a sous-vide kádba helyezzük, 63 °C-ra beállítva, és 60 percig főzzük.
  • 4
    A lazacot megtisztítjuk és hideg vízzel leöblítjük. Ezután megszórjuk apróra vágott kaporral, és szeletekre vágjuk.
  • 5
    Felmelegítjük a THOMY Gourmet Premium Hollandi mártást
  • 6
    A pácolt lazac szeleteket és a buggyantott tojásokat az angol muffinokra helyezzük, meglocsoljuk THOMY Gourmet Hollandi szósszal.
  • 7
    Végül megszórjuk friss snidlinggel.