Csirkemell sous-vide technikával zöldspárgával és karamelizált karfiolpürével
Ebben a receptben a csirkemell sous-vide technikával készül, amely biztosítja, hogy a hús tökéletesen szaftos és puha legyen. A THOMY hollandi szósz pedig tökéletesen harmonizál az egész fogással.
Hozzávalók
- 1800 g csirkemell bőrrel
- 50 g kakukkfű
- 50 g vaj
- 100 g nádcukor
- 200 ml fehér bor
- 100 ml olívaolaj
- 1500 g karfiol
- 500 ml FőzőKrém 30%
- 500 g zöld spárga
- 1 db citrom
- 1000 ml THOMY hollandi szósz
- só
- bors
Elkészítés
-
1A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk friss kakukkfűvel. Egy darab vajjal betesszük a vákuumzacskóba, lezárjuk és a 63 °C-ra előmelegített sous-vide kádba helyezzük 90 percre.
-
2Miután a csirkemell elkészült, kivesszük és serpenyőben, bőrrel lefelé ropogósra pirítjuk.
-
3Egy lábasban, megkaramellizáljuk a nádcukrot, hozzáadjuk a karfiolt és barnára pirítjuk. Felöntjük fehérborral és vízzel, sózzuk majd addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a tejszínt, és sima pürévé turmixoljuk.
-
4A spárgát forró, citromos vízben roppanósra főzzük, majd serpenyőben vajon megpirítjuk, végül sózzuk.
-
5A THOMY Hollandi szószt felmelegítjük és a csirkemell szeletekkel, vajas spárgával valamint a karfiolpürével és tálaljuk.