Csirkemell sous-vide technikával zöldspárgával és karamelizált karfiolpürével

  • Márka
  • Elkészítési idő
    120 perc
  • Nehézség
    Közepesen nehéz
  • Adagok száma
    10

Ebben a receptben a csirkemell sous-vide technikával készül, amely biztosítja, hogy a hús tökéletesen szaftos és puha legyen. A THOMY hollandi szósz pedig tökéletesen harmonizál az egész fogással.

Hozzávalók
  • 1800 g csirkemell bőrrel
  • 50 g kakukkfű
  • 50 g vaj
  • 100 g nádcukor
  • 200 ml fehér bor
  • 100 ml olívaolaj
  • 1500 g karfiol
  • 500 ml FőzőKrém 30%
  • 500 g zöld spárga
  • 1 db citrom
  • 1000 ml THOMY hollandi szósz
  • bors
Elkészítés
  • 1
    A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk friss kakukkfűvel. Egy darab vajjal betesszük a vákuumzacskóba, lezárjuk és a 63 °C-ra előmelegített sous-vide kádba helyezzük 90 percre.
  • 2
    Miután a csirkemell elkészült, kivesszük és serpenyőben, bőrrel lefelé ropogósra pirítjuk.
  • 3
    Egy lábasban, megkaramellizáljuk a nádcukrot, hozzáadjuk a karfiolt és barnára pirítjuk. Felöntjük fehérborral és vízzel, sózzuk majd addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a tejszínt, és sima pürévé turmixoljuk.
  • 4
    A spárgát forró, citromos vízben roppanósra főzzük, majd serpenyőben vajon megpirítjuk, végül sózzuk.
  • 5
    A THOMY Hollandi szószt felmelegítjük és a csirkemell szeletekkel, vajas spárgával valamint a karfiolpürével és tálaljuk.