Chili sin Carne
A magas fehérjetartalmú GARDEN GOURMET® Vegan Darált kiváló választás ízletes ételek növényi alapú, vegán vagy vegetáriánus elkészítéséhez. A Vegán Darált gyönyörűen magába szívja a fűszereket így a maximális íz élményt nyújt ételeinek. A GARDEN GOURMET® Vegan Darált segítségével könnyedén elkészítheti kedvenc a darált húsból készült receptjei húsmentes válozatát, mint például ezt a Chili sin Carne-t.
Hozzávalók
- 2 kg GARDEN GOURMET® Vegán darált
- 10 kg paradicsom
- 100 g zúzott fokhagyma
- 50 g chili por
- 80 g kömény por
- 20 g sűrített paradicsom püré
- 300 g vegán krém (tejföl helyettesítő)
- 3 db piros paprika
- 3 db zöld paprika
- 1 kg előfőzött vörös bab
- 10 g friss koriander
- 100 ml olívaolaj
- 5 db vöröshagyma
- 10 db tortilla lap
Elkészítés
-
1Olvassza ki főzés előtt a Garden Gourmet Vegán Daráltat.
-
2Vágja fel a 1cm-es kockákra a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd melegítse fel az olívaolajat egy nagy edényben.
-
3Olívaolajon pirítsa körülbelül 5 percig a hagymát és a fokhagymát. Ezután adja a hagymákhoz GARDEN GOURMET®Vegan Daráltat és süsse 10 percig.
-
4Adja hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a köményt, a chiliport és a paradicsompürét, és főzze tovább 20 percig.
-
5Ezután jöhet hozzá a főtt vörös bab és az apróra vágott koriander. Végezetül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze.
-
6Tálalja az elkészült Chili sin carne-t egy tortillára pakolva guacamole salátával és vegán krémmel (tejföl alternatívával.)