Chili sin Carne

  • Márka
  • Elkészítési idő
    40 perc
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    10

A magas fehérjetartalmú GARDEN GOURMET® Vegan Darált kiváló választás ízletes ételek növényi alapú, vegán vagy vegetáriánus elkészítéséhez. A Vegán Darált gyönyörűen magába szívja a fűszereket így a maximális íz élményt nyújt ételeinek. A GARDEN GOURMET® Vegan Darált segítségével könnyedén elkészítheti kedvenc a darált húsból készült receptjei húsmentes válozatát, mint például ezt a Chili sin Carne-t.

Hozzávalók
  • 2 kg GARDEN GOURMET® Vegán darált
  • 10 kg paradicsom
  • 100 g zúzott fokhagyma
  • 50 g chili por
  • 80 g kömény por
  • 20 g sűrített paradicsom püré
  • 300 g vegán krém (tejföl helyettesítő)
  • 3 db piros paprika
  • 3 db zöld paprika
  • 1 kg előfőzött vörös bab
  • 10 g friss koriander
  • 100 ml olívaolaj
  • 5 db vöröshagyma
  • 10 db tortilla lap
Elkészítés
  • 1
    Olvassza ki főzés előtt a Garden Gourmet Vegán Daráltat.
  • 2
    Vágja fel a 1cm-es kockákra a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, majd melegítse fel az olívaolajat egy nagy edényben.
  • 3
    Olívaolajon pirítsa körülbelül 5 percig a hagymát és a fokhagymát. Ezután adja a hagymákhoz GARDEN GOURMET®Vegan Daráltat és süsse 10 percig.
  • 4
    Adja hozzá a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a köményt, a chiliport és a paradicsompürét, és főzze tovább 20 percig.
  • 5
    Ezután jöhet hozzá a főtt vörös bab és az apróra vágott koriander. Végezetül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze.
  • 6
    Tálalja az elkészült Chili sin carne-t egy tortillára pakolva guacamole salátával és vegán krémmel (tejföl alternatívával.)