Paradicsomos rizottó

  • Márka
  • Elkészítési idő
    30 perc
  • Nehézség
    Könnyen elkészíthető
  • Adagok száma
    10

.

Hozzávalók
  • 1 kg rizottó rizs
  • 150 g salotta hagyma, finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • olívaolaj
  • 1 l víz
  • 200 ml fehérbor
  • 1 kg BUITONI Sűrített paradicsomszósz hagymával
  • 20 g MAGGI® Tyúkhúsleves alap
  • 150 g mascarpone
  • 200 g parmezán
  • 300 g színes koktélparadicsom, félbevágva
  • 40 g friss bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Elkészítés
  • 1
    A salottát és a fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst.
  • 2
    A BUITONI Sűrített paradicsomszószt, a MAGGI® Tyúkhúsleves alapot és a vizet felforraljuk.
  • 3
    A paradicsomos alapot fokozatosan adagoljuk a rizshez, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot.
  • 4
    A főzés kb. 20. percénél hozzáöntjük a fehérbort.
  • 5
    Amikor a rizs „al dente”, belekeverjük a mascarponét, majd a parmezánt, hogy a rizottó kellemesen krémes állagú legyen.
  • 6
    Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a félbevágott koktélparadicsomokat.
  • 7
    A rizottó állaga enyhén folyós legyen, a tányéron 1 perc alatt selymesen elterül majd és enyhén íves szegélyt képez.
  • Az állag a BUITONI Sűrített paradicsomszósz és a víz arányának változtatásával szabályozható.
  • Grillezett póréhagymával különleges textúrát adhat az ételnek.