Eggs Benedict lazaccal
Az Eggs Benedict lazaccal egy igen népszerű, ízletes és különleges reggeli vagy brunch fogás. A lazac és a tojás tökéletes párosítása a friss kaporral és snidlinggel igazi ízorgia, a THOMY hollandi mártás pedig krémes és gazdag ízt ad az ételnek. Ezzel a mennyei Eggs Benedict recepttel biztosan elvarázsolja vendégeit!
Hozzávalók
- 10 db angol muffin
- 700 g lazac
- 50 g kapor
- 200 g cukor
- 200 g só
- 10 db tojás
- 50 g snidling
- 500 ml THOMY Gourmet Hollandi mártás
- 100 ml THOMY Combiflex olaj
- só ízlés szerinti fűszerezéshez
- fekete bors ízlés szerinti fűszerezéshez
Elkészítés
-
1Az angol muffinokat kettévágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.
-
2Összekeverjük a sót és a cukrot, majd megszórjuk vele az előkészített lazacot, 24 órán át hűtőben pácoljuk.
-
3A tojásokat a sous-vide kádba helyezzük, 63 °C-ra beállítva, és 60 percig főzzük.
-
4A lazacot megtisztítjuk és hideg vízzel leöblítjük. Ezután megszórjuk apróra vágott kaporral, és szeletekre vágjuk.
-
5Felmelegítjük a THOMY Gourmet Premium Hollandi mártást
-
6A pácolt lazac szeleteket és a buggyantott tojásokat az angol muffinokra helyezzük, meglocsoljuk THOMY Gourmet Hollandi szósszal.
-
7Végül megszórjuk friss snidlinggel.