A növényi alapú táplálkozás népszerűsége Magyarországon

A növényi alapú táplálkozás népszerűsége Magyarországon

Vajon mennyire fontos nekünk, magyaroknak az egészségtudatos táplálkozás? És vajon mennyien mondanak le a húsfogyasztásról vagy esznek több növényi alapú ételt?

A Nestlé Hungária 2023 végén is felmérte a magyar lakosság egészséges táplálkozáshoz és húsfogyasztáshoz való hozzáállását1, megismételve az ugyanilyen témájú 2022-es reprezentatív kutatást2.

A kutatás eredményeiből számos érdekes információ derült ki arról, mennyire figyelnek a magyarok egészségtudatos táplálkozásra, és arról is, miben látják az egészségtudatos táplálkozás kulcsát. 

Napjainkban, mikor egyre nagyobb hangsúlyt kap a növényi alapú táplálkozás fontossága, kifejezetten érdekes látni, hogyan viszonyulnak ehhez a magyar fogyasztók. 

A fogyasztók igényeinek, preferenciáinak változása fontos információ a vendéglátóipari szakemberek számára is. 

Gondolta volna? A 2022-es eredményekhez képest több magyar figyel oda az egészségtudatos táplálkozásra, 60 százalékuk pedig beiktat egy-egy húsmentes napot a hetébe. Azok között pedig, akik saját bevallásuk szerint nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges étkezésre, egy év alatt 5%-kal erősödött a vörös húsokkal szembeni kritikusabb hozzáállás, és szinte nincs olyan magyar, aki ne hallott volna a növényi alapú termékekről – derült ki a Nestlé Hungária a Veganuary3 kapcsán folytatott második nagy, országos kutatásából.

Ismerje meg a kutatás eredményeit! 

A Nestlénél innovatív, egészségtudatos táplálkozásba illeszthető növényi alapú termékekkel bővítjük portfóliónkat, válaszul a megnövekedett fogyasztói igényekre. A Veganuary pedig nagyszerű lehetőség a vállalkozások számára, hogy új növényi alapú ételeket iktassanak a kínálatukba.

Ismerje meg a Nestlé Garden Gourmet növényi alapú termékcsaládját!

Garden Gourmet termékeinket azoknak fejlesztettük, akik csökkenteni szeretnék húsfogyasztásukat, de nem szeretnének lemondani a hagyományos receptek ízvilágáról. Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú termékeket kínál, melyek hozzájárulnak a napi fehérjebevitelhez, és nem utolsósorban kreatív és ízletes lehetőségeket kínálnak vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatásáért.

 

118–65 éves, 1000 fős mintán felvett reprezentatív kutatás, 2023. novemberében.
218–65 éves, 1000 fős mintán felvett reprezentatív kutatás, 2022. decemberében.
3A vegán január (Veganuary) azoknak szól, akik étrendjükből nem szeretnék vagy nem tudják teljesen száműzni az állati eredetű élelmiszereket, viszont szeretnék csökkenteni ezek fogyasztását, akár egészség, akár fenntarthatósági vagy etikai megfontolásból.