Hogyan iktassunk be növényi eredetű ételeket az étlapba

Hogyan iktassunk be növényi eredetű ételeket az étlapba

Január az újévi fogadalmak időszaka, a Veganuary kapcsán pedig sokan kóstolnak bele a húsmentes étrendbe.

A Veganuary nagyszerű lehetőség a vállalkozások számára, hogy új növényi alapú ételeket iktassanak a kínálatukba. Ebben segít növényi alapú GARDEN GOURMET® termékcsaládunk, mely - hozzájárul a megfelelő minőségű és mennyiségű napi fehérjebevitelhez, kreatív és ízletes lehetőségeket kínál vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is, támogatja a kiegyensúlyozott táplálkozást, és hozzájárul egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Jöjjön pár ötlet, hogyan építheti be a növényi alapú ételeket kínálatába, és hogyan teheti őket még népszerűbbé. 

1. Hívja fel rá a figyelmet!

A Veganuary apropóján ez egyszerűbb lesz, mint gondolná.

  • Posztoljon a témában Facebook vagy Instagram csatornáján, osszon meg a növényi alapú ételekről izgalmas információkat! És persze ne feledje, egy szép kép sokszor beszédesebb egy jól megírt poszt szövegnél is.
  • Helyezzen el figyelemfelkeltő információt éttermében! 
  • Hívja fel szóban is a vendégek figyelmét a megújult kínálatra!

2. Lépésről lépésre

Először próbálkozzon a már jól bevált fogások növényi alternatíváival! A chilli con carne vagy a bolognai spagetti, de még a klasszikus rántott hús is egyszerűen elkészíthető a GARDEN GOURMET® növényi alapú termékekkel, amik ráadásul megszólalásig hasonlítanak az eredetire. Mutassa meg vendégeinek, milyen finom lehet a hagyományos és népszerű finomságok növényi alapú változata. Ezután pedig már bővítheti a menüt más rafináltabb vagy kevésbé ismert fogásokkal.

3. A menü szerkesztése

Ha a növényi alapú fogásoknak külön részt szentel az étlapon, nem vegán vendégei könnyedén átlapozzák, mondván, ezek az ételek csak vegánoknak és vegetáriánusoknak szólnak.

A növényi alapú húsalternatívákat bátran tegye az étlapon a húsos ételek mellé. Így a teljes kínálatot egyben látják a vendégek, és könnyebben döntenek akár egy izgalmas, növényi alapú fogás mellett akkor is, ha nem követnek vegetáriánus vagy vegán étrendet.  

A London School of Economics (LSE) által végzett felmérésben a válaszadók 13,4%-a választotta a növényi eredetű élelmiszereket, ha azok az állati eredetű fogások között szerepeltek a menüben, míg amikor a növényi ételeket külön szekcióba („vegetáriánus” menübe) helyezték el, a válaszadók mindössze 5,9%-a választotta azokat.

4. Hozza ki belőlük a legtöbbet!

Bár a növényi alapú ételek népszerűsége egyre nő, még mindig vannak jócskán olyan vendégek, akik szkeptikusak lehetnek. Tegye ellenállhatatlanná vegetáriánus és vegán fogásait vonzó tálalással és izgalmas elnevezéssel!

5. Mit mondanak a kollégák?

Fontos, hogy a felszolgáló kollégák jól ismerjék a kínálatot, tisztában legyenek a növényi alapú fogások alapanyagaival, elkészítési módjukkal, és lelkesen tudják azokat ajánlani. Készítse fel őket arra, hogy meg tudják válaszolni a felmerülő kérdéseket a növényi alternatívák ízével és állagával kapcsolatba.