
- Hírek
- Fenntarthatóság
Ezt mindenképp érdemes tudni a növényi alapú étrendről!
Tudjon meg többet a növényi alapú étrend egészségügyi és környezetvédelmi aspektusairól, és ismerje meg növényi alapú GARDEN GOURMET® Professional termékcsaládunkat.
A növényi alapú étrend jótékony hatásai az egészségünkre, és a bolygónkra
A hús és állati eredetű élelmiszerek előállítása jelentős terhet ró környezetünkre: nagy föld- és vízhasználattal jár, hozzájárulhat az erdőirtáshoz, a biodiverzitás csökkenéséhez és a klímaváltozáshoz. Az állattenyésztéshez kötődő üvegházhatású gázkibocsátás, különösen a szarvasmarha esetében kiemelkedően magas. A jelenlegi fogyasztási szokások fenntarthatatlanok a növekvő népesség miatt. Kutatások szerint egy húsfogyasztást csökkentő, zöldség- és gyümölcsalapú étrend globális elterjedése akár 50%-kal mérsékelhetné a táplálkozásból eredő káros üvegházhatású gázok kibocsátást. (Sustainable Healthy Diets Guiding Principles – 2019)1
A növényi alapú étrend előnyei
A megfelelően összeállított növényi alapú étrendnek számos jótékony egészségügyi hatása lehet.
Általánosságban elmondható, hogy akik növényi alapú étrendet követnek általában:
- egészségtudatosabb életmódot folytatnak,
- magasabb a rost- és alacsonyabb a telített zsírsavbevitelük,
- étrendjüknek köszönhetően csökkenthetik a túlsúly, a szív-és érrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség és egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Fontos azonban bizonyos étrendi javaslatokat szem előtt tartani, ha valaki áttér a növényi alapú táplálkozásra, melyekről érdemes bővebben tájékozódni.2
Garden Gourmet növényi alapú termékcsaládunk
A GARDEN GOURMET® termékcsalád ideális mindazok számára, akik gyakran fogyasztanak húsos ételeket, de életmódjukban, étkezési szokásaikban készek némi változtatásra.
A GARDEN GOURMET® termékek hozzájárulnak a napi fehérje-és rostbevitelhez, és nem utolsósorban kreatív és ízletes lehetőségeket kínálnak vegánok, vegetáriánusok, illetve akár flexitáriánusok számára is a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként.
Tápérték
Legfőbb törekvésünk, hogy minden GARDEN GOURMET® Professional termékünk hozzájáruljon a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz.
A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű állati és növényi eredetű fehérje fogyasztása. A fehérje alapvető fontosságú az emberi szervezet számára, hiszen többek között hozzájárul az izom tömeg növekedéséhez és fenntartásához valamint hozzájárul a csontozat fenntartásához. 3 A GARDEN GOURMET® Professional termékeink mindegyike fehérjeforrás.4
Az élelmi rost nélkülözhetetlen az egészségünk és jó közérzetünk fenntartásához, ennek ellenére az európai felnőttek többsége nem fogyasztja el a napi ajánlott minimum 25 grammot.5 Minden GARDEN GOURMET® Professional termékünk rostforrás.
Energiafelhasználás
Egy másik fontos tény, hogy a Nestlé európai gyárai, amelyekben a Nestlé ízletes GARDEN GOURMET® termékei készülnek, mind megújuló forrásból származó villamosenergiát használnak.
Csomagolás
Csomagolásunk kulcsszerepet játszik az élelmiszerek védelmében, az élelmiszer-pazarlás megelőzésében és termékeink minőségének biztosításában. A tasakjaink monomaterialból, vagyis egyféle műanyagból készülnek, hogy a megfelelő szelektív gyűjtési és válogatási infrastruktúra rendelkezésállására esetén újrahasznosíthatóak legyenek.
Források:
2https://www.igyteljesazelet.hu/tenyek-es-tevhitek-a-novenyi-alapu-taplalkozassal-kapcsolatban
4 Products meet the EU requirements for these permitted nutrient claims.
5 Recommended daily intake of fibre and fibre-rich foods to help you achieve it | Eufic