Vegán gyros tortilla

Salátával és tzatzikivel

Ezek a GARDEN GOURMET® vegán falatkák tökéletesen helyettesíthetik a csirkehúst legyen szó grillezésről, sütésről vagy főzésről. Széleskörűen felhasználhatók, miközben mindvégig megőrzik tökéletes állagukat és szaftosságukat. Próbálja ki őket most ebben a vegán gyros receptben!

  • 0:20 Time to table
  • 4 Főre
  • könnyű

Method

400 g GARDEN GOURMET® Fillet Pieces - Szójafehérje alapú vegán, gyorsfagyasztott termék

100 ml Olíva olaj
4 db Tortilla lap*
1 nagy fej Vöröshagyma
100 ml Szójaszósz
10 g Oregánó
1 nagy pohár
(kb. 250 g) joghurt *
20 g Kapor
200 g Uborka
2-3 db Fokhagyma
1 fej jégsaláta
1 db piros kaliforniai paprika
Só, bors ízlés szerint


* A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára! 

  1. A GARDEN GOURMET® Vegán natúr falatkákat az előírásnak megfelelően serpenyőben kezdjük el sütni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit pirítsuk meg.
  2. Amikor elkészült, öntsük hozzá a szójaszószt, és szórjuk meg oregánóval.
  3. Állítsuk össze a tzatzikit! Az uborkát reszeljük durvára, sózzuk, és hagyjuk lecsepegni. A levét leöntjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az összezúzott fokhagymát, egy kis olíva olajat, s végül fűszerezzük az apróra vágott kaporral, sóval, borssal.
  4. Ha mindent előkészítettünk, az előírásnak megfelelően pirítsuk meg a tortilla lapokat, kenjük meg őket a Tzatziki mártással, helyezzünk fel egy-egy alaposan megmosott és lecsepegtetett saláta levelet és a kockákra vágott kaliforniai paprikát, végül egyenletesen kanalazzunk rá a szójaszószos Garden Gourmet® Vegán natúr falatkákat. A Tortilla lapot ezután szorosan feltekerjük, és ízlésesen félbevágva tálaljuk.