Vegán moussaka

Rakott padlizsán cukkinivel

Pár egyszerű lépés, és elkészül ez a vegán finomság. Természetesen GARDEN GOURMET® vegán daráltból.

Ugye kipróbálja?

  • 0:20 Time to table
  • 4 Főre
  • könnyű

Method

400 g GARDEN GOURMET® Vegán darált - Szójaliszt és búzafehérje alapú pasztörizált, gyorsfagyasztott darált készítmény

1 nagy fej Vöröshagyma
100 ml Olívaolaj
200 g Sárgarépa
200 g Zellerszár
300 g MAGGI® natúr paradicsom alapú ragu
1 csokor Petrezselyem
50 g Bazsalikom
10 g Szerecsendió virág
2 db nagyobb Padlizsán
2 db nagyobb Cukkini
Só, bors ízlés szerint
* A nem vegán hozzávalókat cserélje vegán alternativára!

  1. Egy magasabb falú serpenyőben forró olajon megpíritjuk az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott sárgarépát, zellert.
  2. Adjuk hozzá a Maggi paradicsom ragut, a szerecsendió virágot, a bazsalikomot,a petrezselymet majd a sűrű állag eléréséig főzzük.
  3. Apránként adjuk hozzá a GARDEN GOURMET® Vegán darált készítményt,sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A padlizsánt és a cukkinit héjukat meghagyva vágjuk szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk pihenni. Ha kieresztették a levüket, töröljük szárazra papírtörlő segítségével, és olajon pirítsuk meg őket.
  5. Az elkészült elemeket a lasagna-hoz hasonlóan rétegezzük egymásra (1 szelet padlizsán, 1 réteg paradicsomos ragu, 1 szelet cukkini).
  6. Tálaljuk teljes értékű gabona alapú körettel.