Ingyenes online oktatási programunk, a Worldchefs Academy világszerte elérhető

Hétfő, January 25, 2021

A világ minden tájáról csatlakoztak már tanulni vágyó, lelkes kezdő szakácsok a kulináris tanulási lehetőségeket biztosító Worldchefs Academy online oktatási programunkhoz.

World Chef Academy Nestlé Professional

A Nestlé Professional® és a World Association of Chefs Societies (Séfek Társaságának Világszövetsége) által 2018-ban indított ingyenes online program alapfokú kulináris oktatást kínál azon fiatalok számára, akik szakács tanulóként szeretnének elhelyezkedni, hogy az így megszerzett tudásukat a későbbiekben sikeresen kamatoztathassák karrierjük építésében.

A kurzus angol nyelvű bevezetése óta összesen 14 655-en regisztráltak online, és 3298 oklevelet osztottunk ki.

“A Worldchefs Academy program átfogó alapokat nyújt a tanulók számára, mielőtt belépnének egy professzionális konyhába”- mondta Mr. Lorieux a Nestlé Professional nemzetközi vezető séfje. “Célunk, hogy oktatási programunk minél több nyelven elérhető legyen, ezáltal még több kezdő szakácsot támogathassunk, olyanokat is akik nem beszélnek angolul. Az online tanfolyamok szerepe napjainkban, mikor az utazási lehetőségek korlátozottak, kulcsfontosságú."

Első lépések a kulináris karrier felé

A Worldchef Academy bárki számára elérhető, függetlenül attól, hogy milyen háttérrel vagy tudással rendelkezik. A hallgatók többek között kulináris elméletből, élelmiszer-higiéniáról, alapvető főzési ismeretekből szerezhetnek átfogó ismereteket. A lelkes, leendő szakácsok karrierjük első lépéseként az erre kifejlesztett mobil applikáció letöltése után e-mail címükkel tudnak regisztrálni a képzésre.

A hallgatók ezután akár előre is letölthetik a kurzusokat, hogy internet kapcsolat nélkül is bárhol és bármikor tanulhassanak. Online jelenlét csak a vizsgák elvégzéséhez szükséges. Kevesebb mint három hónap alatt a tanulók kezdő szakács képesítésre tehetnek szert, így már készen állnak arra, hogy egy professzionális konyhában jelentkezzenek első állásukra.

„A tanfolyam részeként a résztvevők megtanulják a profi hozzáállást, a megfelelő ételkezelést, öltözködési szabályokat, emellett a klasszikus kulináris kifejezéseket is elsajátítják. Még a Michelin csillagos éttermek legnagyobb szakácsai is egy alapképzéssel kezdték”- tette hozzá Lorieux.

Támogassuk a fiatalokat!

Évente több mint 30 millió fiatal kénytelen otthagyni az iskolát világszerte. A Worldchefs Academy lehetőséget biztosít azok számára, akiknek nem adatott meg a lehetőség, hogy nappali tagozatos vendéglátóipari iskolába járjanak. 

Együtt sikerülhet

A Nestlé Professional® és a Worldchefs által közösen megalkotott a Worldchefs Academy mindenki számára elérhető, aki nyitott és szeretne tanulni. A Worldchefs Academy letölthető az App Store-ból és a Google Playről, valamint elérhető a www.worldchefsacademy.com oldalról is.