Vaddisznó szűzpecsenye burgundi mártással

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj3 ek
    Vaddisznó szűzpecsenye (helyettesíthető sertéssel)2 kg
    Vöröshagyma3 db
    Gomba500 g
    Sárgarépa4 db
    CHEF® Demi Glace barnamártás alap60 g
    Víz1 l
    Vörösbor (Pinot Noir)2 dl
     
    bors 

     

    A megtisztított, és megformázott húsokat sózzuk, borsozzuk, és repceolajon pirítsuk körbe, hogy ezzel lezárjuk a rostokat. Amikor ezzel megvagyunk, tegyük félre pihentetni. A visszamaradt zsiradékba dobjuk bele a nagyobb darabokra vágott hagymát, gombát, és a kockázott répát, majd pirítsuk aranybarnára őket. 1 liter vízben keverjük el a CHEF Demi Glace alapot. Mikor a zöldségek megpirultak, öntsük rá a bort, forraljuk egy picit vissza, öntsük hozzá a Demi Glace alapot, és jól forraljuk össze. A szüzet 200C˚ fokos előmelegített sütőben süssük készre kb. 6 perc alatt.