Szarvas gerinc vadasan

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj5 cl
    Szarvasgerinc2 kg
    Vöröshagyma2 fej
    Sárgarépa, közepes méretű5 db
    Fehérrépa1 db
    Zellergumó1/2 db
    Babérlevél2 db
    Majoranna1 kk
    CHEF® Zöldség alaplé koncentrátum40 ml
    CHEF® Marha alaplé koncentrátum15 ml
    Tejföl3 dl
    Mustár3 ek
    Liszt3 ek
      
    Zsemlegombóchoz 
    MAGGI Zsemlekocka1 kg
    Tojás5 db
    Liszt20 dkg
    Tej2 dl

     

    A megtisztított és megformázott húst 3 ek repceolajon kérgezzük körbe, majd tegyük félre pihenni. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, és a felkockázott zöldségeket, öntsük fel vízzel, keverjük bele a CHEF Zöldségalaplé, majd a marha alaplé koncentrátumot. Ízesítsük sóval, borssal, és 2db babérlevéllel, és egy csipet majoránnával. Főzzük puhára a zöldségeket, majd távolítsuk el a babérlevelet, és pürésítsük botmixerrel. Tegyük vissza a főzőlapra, alacsony lángon, főzzük kb. 10 percig. Kevés vízzel keverjük ki a tejfölt, és a mustárt, majd szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Hőkiegyenlítés után öntsük hozzá a keveréket, és tegyük vissza a húst a mártásba, majd 10 perc alatt pároljuk puhára. A zsemlegombóchoz 1 kg MAGGI zsemlekockát keverjünk össze egy edényben 20 dkg lisztel, 5 db tojással, és 2 dl tejjel. Hagyjuk pihenni 1 órát, közben néha forgassuk össze. Formázzuk henger alakúra egy alufólia darabon, majd szorosan tekerjük fel. 130C˚ fokos sütőben süssük készre 1 óra alatt. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, daraboljuk fel 2 ujjnyi vastag szeletekre, és egy grill serpenyőben pirítsuk meg. Tálaláskor tejföllel díszítsük.