Ruccolás lasagne

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj5 cl
    Lasagne tészta 
    Vöröshagyma25 dkg
    Fokhagyma2 gerezd
    Reszelt répa10 dkg
    Sertés- és marha darálthús vegyesen1 kg
    CHEF® Marha alaplé koncentrátum8 cl
    MAGGI Natúr Paradicsomragu70 dkg
    Vaj10 dkg
    Liszt2 ek
    Tej1 l
    Rukkola10 dkg
    Parmezán25 dkg
    Mozzarella20 dkg
    Zsemlemorzsa15 dkh
     
    bors 
    szerecsendió 

     

    A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk, a Thomy olajon pirítani kezdjük. Amikor üveges a hagyma, hozzáadjuk a répát és a darált húst. 5-10 perc párolás után mehet bele a MAGGI Paradicsomragu és a CHEF Marha alaplé koncentrátum, 30 percig főzzük. Ameddig a ragu fő, elkészítjük a besamel mártást. Megolvasztjuk a vajat, és elkeverjük benne a lisztet, ezt habzásig hevítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és 3-5 percig forraljuk. Sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük. Amikor minden elkészült, kivajazott hőálló tálban rétegezni kezdjük a lasagne-t. Besamel mártással kerül az aljára, utána egy réteg lasagne tészta, majd a paradicsom ragu, egy sor ruccola, megint besamel, és így tovább. Ügyelni kell arra, hogy a tetején mindig a besamel legyen az utolsó! A tetejére parmezánt reszelünk, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ropogósabb legyen. 180C˚-fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.