Házi édesburgonya gnocchi sajtmártással

    Hozzávalók 10 személyre

    édesburgonya1 kg
    liszt2 kg
    tojás5 db
    CHEF® Sajtmártás alap1 l
    tej1/2 l
    víz1/2 l
     

     

    Melegítsük elő a sütőt 190C˚ fokra, tegyük be a megmosott édesburgonyákat héjastól, és süssük kb. 1 órát. A sütési idő függ a burgonya nagyságától is. Akkor jó, ha egy villát gond nélkül bele tudunk szúrni. A megsült burgonyákat hagyjuk teljesen kihűlni, majd nyomjuk át egy burgonyanyomón úgy, hogy mindenképpen csomómentes legyen. A tojásokat verjük fel, majd mehet az áttört krumplira. A lisztet szitáljuk a keverékre, jól dolgozzuk össze, majd csomagoljuk be, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára. A tejet és a vizet keverjük össze egy edénybe, tegyük hozzá a CHEF sajtmártás alapot, forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 3-4 percig. A tésztánkat vágjuk 8 darabra, és formázzunk belőle kis "hurkákat", amiket egy késsel kis darabokra darabolunk fel. Bő vízben főzzük készre, csepegtessük le, majd egy serpenyőben 2 ek repceolajon pirítsuk meg. Forraljuk össze a sajtmártással, tálalás előtt friss petrezselymet keverjünk hozzá.