Olasz Pizza

    Hozzávalók 10 személyre

    Tésztához: 
    Liszt („00”)1,5 kg
    Víz9,25 dl
    Élesztő25 g
    Olívaolaj1,5 ek
    1 ek
      
    Feltét: 
    MAGGI Natúr paradicsom alapú ragu1,5 kg
    Mozzarella 1 kg
    fokhagyma 
     
    Koktélparadicsom, friss bazsalikom a díszítéshez 
      

     

    Akkor a legjobb, ha a tésztát egy lezárható fedelű edényben hűtőben kelesztjük 2-3 napig, de ha nincs ennyi időnk, akkor 6 órát kelesszük langyos helyen.
    Először meglangyosítjuk a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, pihentetjük 5 percig . A lisztet, és a sót összekeverjük, majd az olajat és az élesztőt is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát és kelni hagyjuk. A MAGGI paradicsom konzervet egy csipet sóval, és 1 gerezd fokhagymával összekeverem, nem kell bele semmi más mert kiváló minőségű spanyol paradicsomből készült, úgyhogy nem szeretnénk elvinni az ízét más irányba. A megkelt pizza tésztát kb. 30 dkg os gombócokra osztjuk, és kinyújtjuk a kívánt vastagságúra (kb. 5mm az ajánlott vastagság, így lesz ropogós). Megkenjük a paradicsom mártásunkkal, és ráhelyezzük a mozzarella szeleteket. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk, minél magasabb annál jobb. Ha kemencében sütjük akkor kb. 340-360C˚  az optimális. Kb 8-10 perc alatt készre sül, miután kivettük friss paradicsommal, és bazsalikommal díszítjük.