Minestrone

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj3 ek
    Vöröshagyma1 fej
    Póréhagyma1 db
    Zellerszár1 db
    Sárgarépa3 db
    Füstölt szalonna15 dkg
    Kelkáposzta1/2 fej
    Burgonya2 db
    Konzerv bab20 dkg
    CHEF® Csirkehús alaplé koncentrátum75 ml
    MAGGI Natúr paradicsom ragu4 dl
    MAGGI tarhonya15 dkg
    Friss parmezán a tálaláshoz 
    víz2,5 l
     
    bors 

     

    Repceolajon pirítsuk meg a szalonnát, és a zöldségeket a kelkáposzta és a bab kivételével. Mikor elkezdtek megpuhulni, keverjük hozzá a paradicsom ragut valamint a kelkáposztát és a babot is. Sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a csirkehús alaplé koncentrátumot, és a tarhonyát, majd engedjük fel 2.5 l vízzel. Főzzük mérsékelt lángon amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén tegyünk bele finomra vágott petrezselymet, tálaláskor parmezánnal szórjuk meg.