Kukoricás fettuccine rokfortmártással

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj4 ek
    Kukorica400 g
    Fettuccine tészta1,5 kg
    Pancetta, kockázott20 dkg
    CHEF® Roquefort mártás1 l
    Mogyoróhagyma vagy vöröshagyma20 dkg
    Fokhagyma2 gerezd
    Száraz fehérbor2 dl
    Póréhagyma20 dkg
    Friss bazsalikom20 g
    Olajban pácolt friss paradicsom10 db
     
    bors 

     

    Keverjük össze a kockára vágott pancettát és a repceolajat egy nagy, magas falú serpenyőben, és közepes lángon süssük 5 percig. Tegyük bele a mogyoróhagymát, fokhagymát, kukoricát is és pirítsuk tovább 3 percig, vagy amíg a hagyma megpuhul. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük el a lé nagyrészét. Adjuk hozzá a póréhagymát, és a Chef Rokfort mártást, majd kis lángon főzzük 4 percig. A tésztát sós vízben főzzük al dentére, miután leszűrtük, keverjük hozzá a mártáshoz a feldarabolt szárított paradicsommal együtt, és forgassuk össze. Sóval, borssal, és friss bazsalikommal ízesítsük, lassú tűzön forraljuk össze.