Gombakrémleves

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj 
    Csiperkegomba500 g
    Vöröshagyma2 fej
    Tejszín 20%-os4 dl
    CHEF® Gomba alaplé koncentrátum1 dl
    Víz2 dl
    Kakukkfű 
     
    Bors 

     

    A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, és repceolajon megdinszteljük. 2-3 fej gombát apró kockára darabolunk, és egy serpenyőben kevés repceolajon meggrillezük, majd félre tesszük - ez lesz a levesbetét. A többi gombát szintén felvágjuk tetszőleges nagyságúra, és a piruló hagymához adjuk. Mikor kellően megpirultak, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd kakukkfűvel és borssal fűszerezzük. A megmaradt vízben elkeverjük a CHEF alaplé koncentrátumot. A levest 30 percig főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük a gombás alaplével. Összeforraljuk a tejszínnel, és tálalhatjuk is.