

Hozzávalók 10 személyre
Thomy Repceolaj | |
Csiperkegomba | 500 g |
Vöröshagyma | 2 fej |
Tejszín 20%-os | 4 dl |
CHEF® Gomba alaplé koncentrátum | 1 dl |
Víz | 2 dl |
Kakukkfű | |
Só | |
Bors |
A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, és repceolajon megdinszteljük. 2-3 fej gombát apró kockára darabolunk, és egy serpenyőben kevés repceolajon meggrillezük, majd félre tesszük - ez lesz a levesbetét. A többi gombát szintén felvágjuk tetszőleges nagyságúra, és a piruló hagymához adjuk. Mikor kellően megpirultak, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd kakukkfűvel és borssal fűszerezzük. A megmaradt vízben elkeverjük a CHEF alaplé koncentrátumot. A levest 30 percig főzzük, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és felöntjük a gombás alaplével. Összeforraljuk a tejszínnel, és tálalhatjuk is.
A receptben használt termékek

A Thomy Combiflex egy 99%-ban repceolajból, vajaroma hozzáadásával készült olaj, mely sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően minden konyhába remek partner.

CHEF Gombás Alaplé-koncentrátum 980 ml
Folyékony gombás alaplé-koncentrátum 40% szárított gomba tartalommal
(csiperke, shiitake gomba, tinóru gomba)
Színezéket és tartósítószert nem tartalmaz. Gluténmentes.
Kiváló választás rizottók elkészítéséhez.