Csirkés paella

    Hozzávalók 10 személyre

    Thomy Repceolaj4 ek
    Csirkemell50 dkg
    Póréhagyma1/2 db
    Fokhagyma2 gerezd
    Mogyoróhagyma1 fej
    Babérlevél2 db
    CHEF® Csirke alaplé koncentrátum1,1 dl
    Csípős spanyol kolbász20 dkg
    Zöldborsó15 dkg
    Zöldbab30 dkg
    Piros paprika1 db
    Zöld paprika1 db
    Sáfrány1 csipet
    Arborio rizs80 dkg
    Maggi Natúr paradicsom ragu10 dkg
     
    víz2,4 l
    citrom a tálaláshoz 

     

    Forraljuk fel a vizet, és tegyük hozzá a CHEF alaplé koncentrátumot, a babérlevelet és a sáfrányt. Közepes lángon hevítsünk fel egy paella serpenyőt. Repceolajon kezdjük sütni a spanyol kolbászt (chorizót), mogyoróhagymát, paprikát, zöldbabot és a csirkemellet. Pirítsuk 5-8 percig,  tegyük mellé a rizst, és öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a maradék zöldséget, és a paradicsomragut is. Kis lángon lefedve, főzzük 15-20 percig, ez idő közben nem szabad megkeverni, csak rázogatni. Aranybarna rizskéreg fog kialakulni az edény alján (ez a soccarat). Amikor az összes folyadékot felszívta, citrommal díszítsük, és tálalhatjuk.