Bostoni sült bab

    Hozzávalók 10 személyre

    Vörösbab, egy éjszakára beáztatva1 kg
    Vöröshagyma3 fej
    Dijoni mustár2 ek
    Barnacukor4 ek
    Fekete melasz5 ek
    Maggi Natúr Paradicsom ragu700 g
    Worcestershire- szósz2 ek
    Fokhagyma zúzott2 gerezd
    Almaecet1 tk
    Füstölt szalonna200 g
     
    víz 

     

    Tegyük a babot egy nagy fazékba, és öntsük fel négyszeres mennyiségű hideg vízzel. Forraljuk fel, és nagy lángon főzzük 10 percig, majd vegyük takarékra. Félig lefedve főzzük 1 ½ órát vagy amíg megpuhul. Melegítsük elő a sütőt 150C˚ fokra. Szűrjük le a babot, és tegyük egy tűzálló tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól forgassuk össze. Fedjük le és tegyük a sütőbe 3 óra hosszára. Óránként keverjük meg, és ha száraznak tűnik öntsünk hozzá vizet. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítsük.