

Hozzávalók 10 személyre
Vöröshagyma | 3 fej |
Fokhagyma | 2 gerezd |
CHEF® zöldséges alaplé koncentrátum | 2 ek |
CHEF ® csirkés alaplé koncentrátum | 2 ek |
Füstölt bacon szalonna | 100 g |
Csirkemell | 1 kg |
Sárga hüvelyű zöldbab | 500 g |
Tejföl | 1 dl |
Liszt | 2 ek |
MAGGI Ízvarázs | 1 csipet |
Galuskához | |
Tojás | 4 |
Liszt | 1 kg |
Víz | 6 dl |
CHEF ® gombás alaplé koncentrátum | 4 ek |
Lassú tűzön kiolvasztjuk a bacon szalonna zsírját, beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és vele együtt tovább pirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felengedjük egy pici vízzel. Amikor elforrt a víz, mindig pótoljuk, amíg a hagyma és a fokhagyma teljesen szét nem fő.
Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és a CHEF koncentrátumokat, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szép sűrű szaft képződött, készítünk egy tejfölös habarást, és besűrűsítjük.
Mindeközben elkészítjük a galuska tésztáját, és elkeverjük benne a Gombás alaplevet, majd bő vízben készre főzzük.
Tálaláskor pirított gombával díszítjük.
A receptben használt termékek

Folyékony gombás alaplé-koncentrátum 40% szárított gomba tartalommal
(csiperke, shiitake gomba, tinóru gomba)
Színezéket és tartósítószert nem tartalmaz. Gluténmentes.
Kiváló választás rizottók elkészítéséhez.

CHEF Csirkehúsos Alaplé-koncentrátum 1 l
