Temesvári csirketokány gombás galuskával

    Hozzávalók 10 személyre

    Vöröshagyma3 fej
    Fokhagyma2 gerezd
    CHEF® zöldséges alaplé koncentrátum2 ek
    CHEF ® csirkés alaplé koncentrátum2 ek
    Füstölt bacon szalonna100 g
    Csirkemell1 kg
    Sárga hüvelyű zöldbab500 g
    Tejföl1 dl
    Liszt2 ek
    MAGGI Ízvarázs1 csipet
      
    Galuskához 
    Tojás4
    Liszt1 kg
    Víz6 dl
    CHEF ® gombás alaplé koncentrátum4 ek
      

     

    Lassú tűzön kiolvasztjuk a bacon szalonna zsírját, beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és vele együtt tovább pirítjuk.
    A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felengedjük egy pici vízzel. Amikor elforrt a víz, mindig pótoljuk, amíg a hagyma és a fokhagyma teljesen szét nem fő.
    Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és a CHEF koncentrátumokat, sóval, borssal ízesítjük. Amikor szép sűrű szaft képződött, készítünk egy tejfölös habarást, és besűrűsítjük.
    Mindeközben elkészítjük a galuska tésztáját, és elkeverjük benne a Gombás alaplevet, majd bő vízben készre főzzük.
    Tálaláskor pirított gombával díszítjük.